In deze nieuwsvideo bespreekt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij altijd binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws!

Iedere werkdag neemt Axel je mee in de belangrijkste crypto nieuwsberichten, zodat jij weer op de hoogte bent. Vandaag bespreekt hij de huidige Bitcoin-koers, die in de afgelopen dagen een aanzienlijke daling heeft gemaakt. Wat is de oorzaak van deze dip? Daarnaast heeft de voormalige Amerikaanse president Donald Trump een tweede collectie NFT’s gelanceerd, die wederom in no time was uitverkocht. Trump promootte de collectie op zijn eigen sociale netwerk, Truth Social. Ook beloofde hij personen die 47 NFT’s kopen een diner in zijn residentie Mar-a-Lago in Florida. Wie er 100 koopt, wint naast een dure avondmaaltijd ook nog eens een zeer unieke Trump-NFT.

Verder jaagt de SEC weer stevig op crypto, heeft een onbekende ‘crypto whale’ 16.000 Bitcoin verkocht op cryptobeurs Binance en legt Axel uit hoe de Bitcoin Difficulty Estimator werkt. Dit is een tool die laat zien hoe lang het nog duurt voor er weer een nieuw Bitcoin-blok klaar is.

SEC kwalificeert 6 altcoins als effect

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is de laatste maanden op oorlogspad. Eerder sloot de belangrijkste financiële toezichthouder van de Verenigde Staten al het staking-programma van Kraken in Amerika en mocht Paxos geen nieuwe Binance USD (BUSD) stablecoins meer op de markt brengen. Nu kwalificeert het een zestal cryptocurrency’s als effect voor de Amerikaanse wetgeving in een zaak tegen de cryptobeurs Bittrex.

Het gaat om onder meer OMG Network (OMG), Dash (DASH), Monolith (TKN), Naga (NGC), Real Estate Protocol (IHT) en Algorand (ALGO). De toezichthouder zegt dat er waarschijnlijk nog meer tokens zijn die als effect kwalificeren en omschrijft het als een “niet-uitputtende” lijst, wat betekent dat er nog meer zijn. Wat dat betreft belooft ook deze zaak van de SEC weer een belangrijke te worden voor de industrie.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 20 april: Bitcoin daalt, nieuwe NFT-collectie Trump uitverkocht appeared first on BLOX | Nieuws.