Iedere werkdag bespreken we de laatste ontwikkelingen binnen de crypto markt. Dit doen we aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij altijd binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Tijd om te kijken naar het nieuws!

Vandaag praat Jari je bij over de laatste nieuwtjes uit cryptoland. Een groep van elf Nederlandse cryptobedrijven is een rechtszaak begonnen tegen De Nederlandsche Bank. Zij vechten de hoge kosten aan die de DNB de cryptosector oplegt, terwijl banken onder een soortgelijk toezicht staan maar deze kosten niet hoeven te betalen. De aanklagers eisen dan ook een gelijke behandeling, die het klimaat in de Nederlandse cryptosector flink zou verbeteren.

Daarnaast zijn de zoekvolumes op AI en Bitcoin hoger dan ooit, lanceert de welbekende ‘crypto hater’ Peter Schiff zijn eigen NFT-collectie en brengt ook Nike zijn eigen NFT’s uit in samenwerking met EA Games. Tot slot duidt Jari de huidige koersen zoals je gewend bent.

Nederlandse crypto sector klaagt DNB aan om toezichtskosten

Na de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, is het nu de beurt aan De Nederlandsche Bank (DNB) om plaats te nemen in de rechtszaal. Elf cryptobedrijven klagen DNB aan en eisen dat de toezichthouder de enorme toezichtskosten verlaagt. Dit heeft de Telegraaf bekend gemaakt.

Sinds mei 2021 zijn Nederlandse cryptobedrijven verplicht om zich te registreren bij de DNB. Ze hebben niet dezelfde vergunningen als banken en verzekeraars, maar het toezicht en de daarbij behorende kosten zijn wél vergelijkbaar met die van de bankensector. De bedrijven in het register moeten deze kosten gezamenlijk betalen.

Blijf op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van de nieuws video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 2 juni: rechtszaak tegen DNB en Nike brengt NFT’s uit appeared first on BLOX | Nieuws.