Goeiemiddag! Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij supersnel bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws.

Ook vandaag praat Axel je weer helemaal bij over het laatste cryptonieuws. Het verwachte moment voor de aanstaande Litecoin halving valt vroeger uit dan gedacht. Dit betekent dat miners al over twee weken minder Litecoin zullen verdienen voor het oplossen van puzzels en het valideren van transacties. Daarnaast zijn er in de VS inmiddels meerdere aanvragen voor zogeheten ‘Bitcoin spot ETFs’ goedgekeurd, een grote stap voor de crypto-industrie. Ook is de overwinning van Ripple Labs op de SEC in de rechtbank nog niet helemaal definitief. De kans dat de SEC de zaak in hoger beroep zal aanvechten, is namelijk erg groot. Hoe dan ook zal het nog lang duren voordat hele zaak definitief voorbij is.

Verder ontsnapt cryptobedrijf Celsius aan een megaboete, nodigt de cryptobeurs Coinbase ontwikkelaars uit om deel te nemen. Tot slot duidt Axel de huidige koersen voor je.

Litecoin halving is vervroegd, nog maar twee weken

Omcirkel 2 augustus in je agenda, want dan staat de Litecoin halving op de planning. Eerder schreven wij dat dit op 5 augustus zou plaatsvinden, maar er worden sneller blokken gevonden dan verwacht.

De Litecoin halving is een gebeurtenis die elke vier jaar plaatsvindt, waarbij de hoeveelheid Litecoin die per blok wordt gemined wordt gehalveerd. De eerste halving vond plaats op 29 augustus 2015, de tweede halving op 25 augustus 2019, en de derde halving zal begin augustus gebeuren.

De datum voor de halving wordt bepaald door de code van de Litecoin blockchain. De code is zo geprogrammeerd dat de hoeveelheid Litecoin die per blok wordt gemined ongeveer elke vier jaar wordt gehalveerd. Dit is gedaan om de inflatie van Litecoin te beperken en om de schaarste van Litecoin te vergroten.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Vanaf nu handel je bij BLOX tegen 0,25% transactiekosten. Heb jij nog funds op bijvoorbeeld Binance staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Crypto recap 17 juli: Litecoin halving vervroegd en SEC erkent Bitcoin ETF aanvragen appeared first on BLOX | Nieuws.