Goeiemiddag! Iedere werkdag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij supersnel bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen in crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws.

In de crypto recap video van vandaag bespreekt Axel zoals altijd het laatste crypto nieuws. Het is weer druk bij Ethereum: sinds de Shapella-update staan vele gebruikers in de wachtrij om hun gestakete ETH op te kunnen nemen. Hoe staat de grootste altcoin er momenteel voor? Ook vertelt Axel vandaag over de mogelijkheid om binnenkort Bitcoin te gebruiken op de Cardano-blockchain. Het was al langer mogelijk om ‘ingepakte’ Bitcoins op Ethereum te zetten, binnenkort kan dit ook op Cardano. Een test hiervoor vindt binnenkort plaats. Daarnaast is er ophef in de NFT-wereld: Truth Labs, de maker van de Goblintown NFT-collectie, kwam deze week in de problemen. Dit gebeurde nadat alle plaatjes plotseling vervangen bleken te zijn door andere afbeeldingen die een duidelijke boodschap droegen.

Verder bespreekt Axel de huidige schulden van de Amerikaanse overheid, die onlangs een recordbedrag bereikten en is er een Silk Road-hacker veroordeeld tot een gevangenisstraf.

Een revolutie: BTC binnenkort beschikbaar op Cardano

Het is al een paar jaar mogelijk om zogenaamde wrapped Bitcoins op Ethereum te gebruiken, en dit weekend werd bekend dat dit ook snel op Cardano mogelijk zal zijn. Bitcoin heeft de meeste liquiditeit en daar willen andere blockchains maar al te graag van profiteren. AnetaBTC heeft een demo vrijgegeven waarin ze laten zien hoe ze Bitcoins ‘inpakken’ (wrappen) om deze op Cardano te gebruiken. Mocht dit aanslaan, dan kan dit gezien worden als een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Cardano.

Voordat deze CBTC werkelijk de Cardano-blockchain op kunnen, wordt er eerst getest op een testnet van Cardano. Deze staat gepland op donderdag 20 april.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 17 april: Ethereum na de upgrade appeared first on BLOX | Nieuws.