In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

Axel brengt je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van de andere nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer gaat hij het hebben over de Europese Unie. De EU zou namelijk plannen hebben om het gebruik van privacy-munten te beperken of te verbieden. Dit zou betekenen dat munten als Monero (XMR), Dash (DASH) en Zcash (ZEC) zich in gevaarlijk vaarwater begeven.

Daarnaast gaat Axel het hebben over Amerikaanse banken die de digitale dollar testen op blockchains.

Amerikaanse banken testen digitale dollar

Het begint. Zo waarschuwt klokkenluider Edward Snowden voor de Amerikaanse Centrale Bank. Grote, financiële instellingen werken samen met de Federal Reserve om een platform voor digitale valuta te testen. Deze zogenaamde digitale dollar staat ook wel bekend als een CBDC. Dit staat voor Central Bank Digital Currency.

Als dit project slaagt, kan dit het begin zijn van een ‘digitale dollar’-tijdperk. Velen zijn bang dat het dan gedaan is met financiële privacy. Een van de nare eigenschappen van digitaal geld is dat hiermee gedrag te programmeren is. Meer hierover zie je in de video!

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 16 november: Amerikaanse banken testen blockchain, en gaat de EU privacy-coins verbannen? appeared first on BLOX | Nieuws.