In deze video bespreekt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij supersnel bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws.

In de bovenstaande video brengt Axel je binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Vandaag bespreekt hij Europol, dat 44 miljoen euro aan Bitcoin in beslag heeft genomen. Daarnaast gaat Axel in op de Shanghai-upgrade van Ethereum, waarvan de laatste grote testnetupdate is afgerond.

Verder komen ook de problemen van Anchorage ter sprake. Deze cryptobank is namelijk van plan om 20% van het huidige personeel te ontslaan. Wat is hiervan de reden?

Hard optreden tegen coinmixers

Europol heeft samen met Duitse en Amerikaanse agentschappen een coinmixer opgerold. Hierbij namen ze vier servers in beslag, 1909 Bitcoins en 7 terabyte aan data. Deze data moet witwaspraktijken bewijzen. Die coins zijn tegen de actuele Bitcoin koers 44 miljoen euro waard.

Volgens het persbericht gaat het om het ChipMixer, deze biedt coinmix diensten. Hiermee kunnen gebruikers hun transacties verdoezelen. Zo’n coinmixer gooit honderden transacties in een digitale blender en daar komen weer andere transacties uit. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om de verzender van een transactie te achterhalen.

Dit soort diensten worden als gevaarlijk gezien door autoriteiten, vanwege de mogelijkheid om geld wit te wassen, en om terrorisme anoniem te financieren. Wetshandhavingsinstanties treden hard op tegen coinmixers.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 16 maart: Grote ETH update in de startblokken en Anchorage ontslaat 20% personeel appeared first on BLOX | Nieuws.