In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

Axel brengt je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer gaat Axel het hebben over Bitcoin! De marktleider heeft namelijk de mooie mijlpaal van 20.000 dollar weer aangetikt. Krijgt dit een nog mooier vervolg?

Daarnaast gaat Axel het hebben over de nummer twee van de markt. Naast Bitcoin doet Ethereum het ook uitstekend. Sterker nog: de munt staat op zijn hoogste punt sinds de val van FTX.

Ethereum door het dak

Door de stijging van vandaag heeft de markt de koersinstorting door de val van crypto exchange FTX teniet gedaan. Sinds 1 januari is Ethereum met 31% gestegen, en hiermee heeft de munt het iets beter gedaan dan Bitcoin (28%). Daarnaast is er het positieve nieuws dat Ethereum ‘last heeft’ van deflatie, wat de prijs ten goede komt!

Wat hier bedoeld wordt is dat het aanbod van Ethereum niet groeit, maar juist afneemt. In plaats van dat er nieuwe Ethers bijkomen in 2023, neemt de voorraad af met 0,09% op jaarbasis. Hoe dat kan? Bij elke crypto transactie moet een klein beetje aan transactiekosten betaald worden.

De transactiekosten zijn eigenlijk een vergoeding voor miners, maar Ethereum heeft sinds vorig jaar geen miners meer. Hierdoor is besloten om een deel van die transactiekosten te verbranden (uit de roulatie te halen).

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 16 januari: Bitcoin boven 20.000 dollar, en ETH hoogste punt sinds val FTX appeared first on BLOX | Nieuws.