Goeiemiddag! Iedere werkdag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij altijd snel bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws!

Ook vandaag is er weer veel te bespreken. Zo staat het aantal Bitcoin reserves op cryptobeurzen wereldwijd op het laagste punt in 5 jaar. Axel legt je uit wat dit betekent, welke gevolgen dit heeft voor de markt en hoe handelaren hier op de korte termijn mee om zullen gaan. Daartegenover is het aantal personen dat 1 hele Bitcoin bezit, in de afgelopen jaren juist gestegen. Daarnaast heeft de maker van het AI-programma ChatGPT zo’n 100 miljoen dollar opgehaald voor zijn nieuwe, eigen cryptocurrency. Wat kunnen we hiervan verwachten?

Verder is er duidelijkheid voor klanten van de failliete Canadese cryptobeurs QuadrigaCX: zij zullen in elk geval een deel van hun verloren geld terugkrijgen. Tot slot duidt Axel ook nog even de koersen zoals je gewend bent.

Maker van ChatGPT haalt $100 miljoen op voor eigen cryptocurrency

Sam Altman, de CEO van OpenAI, staat niet lang stil bij zijn prestaties, zo blijkt. Nadat hij met OpenAI het enorm succesvolle ChatGPT ontwikkelde en uitbracht, is hij nu bezig met zijn volgende project: Worldcoin. Dit project heeft naar eigen zeggen het doel om een cryptocurrency te creëren die collectief eigendom is en wereldwijd wordt gedistribueerd.

Flinke interesse is er al, want naar verluid haalt Worldcoin $100 miljoen op in een investeringsronde. Eerder was al bekend dat onder andere Digital Currency Group, Coinbase en LinkedIn medeoprichter Reid Hoffman geld zouden investeren in Worldcoin. 

Blijf op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van de nieuws video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 15 mei: BTC reserves op laagste punt, OpenAI komt met eigen crypto appeared first on BLOX | Nieuws.