In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

Axel brengt je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer gaat hij het hebben over de Amerikaanse inflatie. De Amerikaanse inflatie is gisteren binnengekomen op 7,1 procent, terwijl de markt op 7,3 procent had ingezet. Het lijkt erop dat de renteverhogingen van de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) eindelijk het gewenste effect hebben.

Daarnaast gaat Axel het hebben over Canada. Het land wil zijn inwoners in bescherming nemen en verbood daarom hefboom trading.

Canada verbiedt hefbomen bij handelen

Cryptobeurzen in Canada moeten stoppen met het aanbieden van hefboom trading. Dit blijkt uit nieuwe richtlijnen van de Canadian Securities Administrators (CSA). Dit lijkt enigszins op de hefboom-beperkingen die op dit moment in Nederland gelden, waardoor beurzen als Binance vorig jaar Nederlandse gebruikers uitsloten van hefboom trading.

CSA toezichthouders waarschuwden crypto exchanges ook om geen crypto aan te bieden die als een effect kan worden beschouwd. Dit is aan de ene kant wel een vage beschrijving, aangezien Ripple bijvoorbeeld nog steeds in een rechtszaak verwikkeld zit met de Amerikaanse Securities and Exchange commission of XRP een effect is of niet. De toezichthouder zegt ook dat stablecoins een effect kunnen zijn.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 14 december: Canada verbiedt hefboom trading, en Amerikaanse inflatie gedaald appeared first on BLOX | Nieuws.