In deze video bespreekt Jari de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten, technische analyses en vandaag ook een beetje geschiedenis. Zo ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws.

In de bovenstaande video brengt Jari je binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Vandaag praat hij je bij over de huidige situatie in de Verenigde Staten. Want de bearmarkt is nog altijd in volle gang, de FED probeert de inflatie onder controle te krijgen en meerdere banken zijn in de afgelopen weken in de problemen geraakt of zelfs failliet gegaan. De onrust in de markt is groot en dat zien we terug in de volatiele koersen. Wat is er allemaal gaande?

Vandaag legt Jari het je allemaal uit, deze keer aan de hand van de geschiedenis. Want we zien op dit moment namelijk veel gelijkenissen met de financiële crisis in de jaren ’30 van de vorige eeuw …

Bankencrisis in de Verenigde Staten

Het is je vast niet ontgaan dat verschillende banken in de Verenigde Staten afgelopen week behoorlijk in de problemen zaten. De ultieme climax van afgelopen week kwam met het omvallen van Silicon Valley Bank, de op 17 na grootste bank van Amerika. Silicon Valley Bank is vooral populair bij venture capital firma’s en startups binnen de techwereld. Vooral voor de techwereld is het dus een belangrijke bank.

Gisteravond kondigden Amerikaanse toezichthouders noodmaatregelen aan om te zorgen dat er niet nog meer dominostenen vallen als gevolg van dit faillissement. Deze aankondiging werd gezamenlijk ondertekend door meerdere belangrijke figuren uit de financiële wereld: de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen, de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell, en de voorzitter van de Federal Deposit Insurance Corp., Martin Gruenberg.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Crypto recap 13 maart: paniek op de markt, wat kunnen we leren van de geschiedenis? appeared first on BLOX | Nieuws.