In de nieuwsvideo van vandaag bespreekt Jari de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij razendsnel bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Tijd om te kijken naar de laatste berichten.

De SEC treedt fel op binnen de cryptosector, maar deze keer wordt de Amerikaanse financiële waakhond zelf voor de rechter gedaagd. EMPOWR, een onafhankelijke educatieve organisatie, wil boven water krijgen of er sprake is van belangenverstrengelingen onder (voormalige) SEC-leden. Ook heeft de Chamber of Commerce, de Amerikaanse kamer van koophandel kritiek op het financiële orgaan. Daarnaast heerste er even paniek binnen de Ethereum community: een half uur lang werden er geen nieuwe blokken bevestigd en het was even onduidelijk waarom.

Verder heeft Do Kwon, de oprichter van het gevallen Terra Labs die onlangs gearresteerd werd in Montenegro, borgtocht aangevraagd. Tot slot duidt Jari ook nog even de huidige koersen.

Belangenverstrengeling bij overheid VS?

Sappig nieuws over belangenverstrengeling bij de SEC. Het zou gaan om de crypto’s Ethereum, Bitcoin en XRP van Ripple.

Empower Oversight Whistleblowers & Research (EMPOWR) is een non-profit, onpartijdige educatieve organisatie die zich inzet voor het verbeteren van onafhankelijk toezicht op wangedrag door de overheid en bedrijven. EMPOWR werkt om insiders te helpen bij het documenteren en rapporteren van corruptie aan de juiste autoriteiten, terwijl het ook probeert de autoriteiten verantwoordelijk te houden om naar aanleiding van die rapporten te handelen.

Nu heeft het de SEC op de korrel. Ze klagen de financiële waakhond aan om te voldoen aan verzoeken van de Freedom of Information Act die het bureau bij de SEC heeft ingediend. Dit kan je vergelijken met als een Nederlandse ministerie niet wil voldoen aan de Woo, de Wet open Overheid.

Volgens de rechtszaak wil Empower zien of William Hinman en Jay Clayton cryptogerelateerde belangenconflicten hadden.

Blijf op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van de nieuws video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 12 mei: SEC weer onder vuur en vertraging bij Ethereum appeared first on BLOX | Nieuws.