Goeiemiddag! Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij supersnel bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws.

Het aftellen naar een uniforme Europese crypto-wetgeving is begonnen: de EU tekende deze week officieel de MiCa-wetgeving die de Europese cryptosector moet gaan reguleren. Hiermee is de wet van kracht geworden en is het aftellen totdat deze in heel Europa volledig ingaat. In de Verenigde Staten is er juist weer een nieuwe partij begonnen met het plotseling ‘handhaven’ van de crypto-industrie: de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Volgens de CFTC kunnen ook Decentrale Autonome Organisaties ‘niet aan de wet ontkomen’.

Verder is Binance nu ook in Nigeria verboden verklaard, stopt Crypto.com zijn operaties gedeeltelijk in de VS en is de Bitcoin Dominantie flink gestegen in de afgelopen dagen. Tot slot duidt Axel de huidige koersen voor je.

Nigeria’s SEC verbiedt Binance-activiteiten

Het zijn zware tijden voor Binance. Nog geen week nadat bekend werd dat de exchange wordt aangeklaagd door Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), windt ook de Nigeriaanse variant er geen doekjes om. In een verklaring, die is ingezien door Bloomberg, staat geschreven dat Binance Nigeria Limited onmiddellijk moet stoppen met het werven van Nigeriaanse investeerders.

De toezichthouder heeft ook opgemerkt dat Binance niet geregistreerd of gereguleerd is in het land, waardoor de activiteiten ervan illegaal zijn. ‘Ieder individu dat handelt met deze entiteit doet dit op eigen risico’, aldus de commissie.

Stap veilig over naar BLOX

Heb jij crypto staan bij Binance, Coinbase of het gestopte Litebit en vind je de huidige ontwikkelingen allemaal wel erg spannend worden? Overweeg dan een veilig alternatief en breng je coins onder bij BLOX. Wij bieden jou namelijk een gratis overstapservice! Maak een BLOX-account aan en stort je crypto kosteloos naar je kluis.


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Crypto recap 12 juni: CFTC start jacht op crypto en EU-wetgeving op komst appeared first on BLOX | Nieuws.