In de nieuwsvideo van vandaag bespreekt Jari de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij razendsnel bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Laten we kijken naar de laatste berichten.

Het is weer tijd voor het crypto nieuws van de dag. Deze keer bespreekt Jari de recente uitingen van Christine Lagarde, de voorzitter van de Europese Centrale Bank. Zij maakt zich zorgen om de huidige inflatie die de Eurozone teistert en benoemt de factoren die hier in meespelen. Daarnaast blijkt uit cijfers en analyses dat handelaren hun Bitcoins massaal weghalen uit cryptobeurzen. Wat is er hand en wat zijn hier de gevolgen van? Jari legt het je uit.

Daarnaast bespreekt hij de economische situatie van de BRICS-landen, die op zoek zijn naar een alternatief voor de dollar en komt in de VS een financieel committee bijeen. Tot slot komen zoals altijd ook de huidige koersen aan bod.

ECB-voorzitter Lagarde maakt zich zorgen over stijgende inflatie

In een exclusief interview met Nikkei uit Christine Lagarde, de President van de Europese Centrale Bank (ECB), haar zorgen over de inflatie-situatie in de Eurozone. “Er zijn factoren die een significante opwaartse druk op de inflatie kunnen veroorzaken.” Ondanks dat Lagarde zich ook zorgen maakt over de bankensector, verwacht zij voor 2023 geen recessie in de Eurozone.

De afgelopen 12 maanden verhoogde de ECB agressief de rente om de inflatie onder de duim te krijgen. Nu hint Lagarde er in het interview naar dat haar centrale bank daar mogelijk nog een schepje bovenop doet. Op dit moment ligt de consumentenprijsindex (CPI) in de Eurozone op het niveau van 7 procent, wat nog 2 procent hoger is dan in de Verenigde Staten.

Vanwege de hoge inflatie in de Eurozone beginnen er in steeds meer landen vakbonden op te staan die hogere lonen eisen. Met het verstrijken van de tijd komt de bevolking steeds meer onder druk te staan.

Blijf op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van de nieuws video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 11 mei: ECB bezorgd om inflatie en Bticoins verlaten exchanges appeared first on BLOX | Nieuws.