In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin staat vandaag met ongeveer 3% in de plus. De munt steeg vandaag tot een hoogte van bijna 25.000 dollar. Dit is goed, want dit is het hoogste dat de bitcoin prijs is geweest sinds 13 juni. Maar we moeten bekennen dat een andere munt vandaag de show steelt.

In de video van vandaag gaan we het vooral hebben over Ethereum. Deze munt heeft namelijk volop in het nieuws gestaan in de aanloop naar The Merge, waarbij de blockchain van Ethereum zal overstappen van Proof of Work (PoW) naar Proof of Stake (PoS).

Wat is er vandaag allemaal gebeurd?

We hebben wel vaker geschreven over miljardair Mike Novogratz, de CEO van cryptocurrency beleggingsfirma Galaxy Digital. Hij doet vaak uitspraken over bitcoin, maar deze week praatte hij opvallend (positief) over Ethereum.

Of dit te maken heeft met de 10% stijging van ETH vandaag, is niet zeker, want er zijn natuurlijk genoeg ontwikkelingen in de aanloop naar the Merge. Een voorbeeld hiervan is Goerli. Dit testnetwerk van Ethereum is namelijk succesvol overgestapt naar Proof of Stake.

Goerli is het allerlaatste testnetwerk dat overgeschakeld is op dit nieuwe consensus mechanisme. Het is zelfs zonder grote problemen verlopen, waardoor niets de echte Merge nog in de weg lijkt te staan.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 11 augustus: Ethereum (ETH) volop in het nieuws appeared first on BTC Direct | Nieuws.