In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin is al de hele maand bezig met een zijwaartse beweging. Net zoals de rest van de afgelopen maand, deed bitcoin niet erg veel. Vandaag gaan we het onder andere hebben over het onderzoek van de Securities and Exchange Commission (SEC) naar Terra (LUNA), en gaan we het hebben over een winst die Ripple (XRP) boekte tegenover diezelfde Amerikaanse commissie.

Waarom onderzoek naar Terra (LUNA)?

De problemen zijn nog niet voorbij. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission is namelijk een onderzoek gestart naar Terra (LUNA). Dit blijkt uit een artikel van Bloomberg. De SEC wil door middel van dit onderzoek achterhalen of Terraform Labs, de ontwikkelaar van de Terra blockchain, bepaalde regels heeft geschonden.

Terraform Labs is het natuurlijk niet eens met het onderzoek en tekende beroep aan. Echter, de rechtbank heeft het beroep afgewezen en geeft de SEC groen licht.

De SEC gaat dus of Terraform Labs onderzoeken of de organisatie de regels voor effecten en beleggingsproducten heeft overtreden. Deze overtreding zou plaats hebben gevonden bij hun stablecoin UST. Deze stablecoin moest een 1-op-1 koppeling aan de Amerikaanse dollar behouden via een algoritme, maar zoals velen in de crypto space (en daarbuiten) al weten, is dit compleet mislukt.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 10 juni: De SEC, Ripple (XRP), en Terra (LUNA) appeared first on BTC Direct | Nieuws.