Daar zijn we weer! Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij supersnel bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Tijd om te kijken naar het laatste nieuws.

Ook vandaag is er weer groot nieuws in de wereld van crypto. Er is namelijk opnieuw een Amerikaanse bank ten onder gegaan, ditmaal de First Republic Bank. Ondanks een eerder steunpakket van zo’n 30 miljard dollar heeft de FRB het toch niet kunnen redden. JPMorgan Chase, een van de grotere Amerikaanse banken, heeft inmiddels bekend gemaakt de gevallen bank over te zullen nemen.

Ook de First Republic Bank is omgevallen

Afgelopen week begon het ineens te borrelen bij First Republic Bank. De bank moest in het eerste kwartaal van 2023 een uitstroom van 100 miljard dollar aan stortingen opvangen. Als reactie daarop kelderde het aandeel van de bank en inmiddels is bekend dat First Republic is omgevallen en dat JPMorgan Chase de assets overneemt.

Hiermee zien we het volgende voorbeeld van een kleine Amerikaanse bank die wordt opgeslokt door een grote partij. Tijdens de bankencrisis van begin maart kozen mensen er ook al massaal voor om kleine banken te verlaten ten faveure van grote banken, omdat ze het gevoel hadden daar veiliger te zijn.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

The post Crypto recap 1 mei: First Republic Bank omgevallen, wat gaat Bitcoin doen? appeared first on BLOX | Nieuws.