Na Nederland en diverse andere Europese landen, is het nu ook tijd voor België om afscheid te nemen van Binance.

De FSMA, de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, concludeert dat het platform “diensten aanbiedt en verricht voor het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta” vanuit landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Daarom krijgt Binance nu het bevel om ook in België al haar activiteiten te staken.

Binance kondigde eerder al aan te stoppen in Nederland. Op dat moment konden Belgische klanten nog wel gebruik blijven maken van het platform. Nu moeten ook zij dus op zoek naar een alternatief om hun crypto onder te brengen.

Waarom moet Binance stoppen in België?

Volgens de FSMA maakt Binance gebruik van Binance Operators – dit zijn vennootschappen die technische aspecten van het platform verzorgen. Sommige van deze zijn echter buiten de Europese Economische Ruimte (EER) gevestigd en mogen volgens de toezichthouder daarom geen diensten aanbieden in België.

Volgens de FSMA kan Binance niet weerleggen dat het bepaalde praktijken hanteert, ondanks herhaaldelijke verzoeken om informatie. Daarom heeft de Belgische toezichthouder Binance opgedragen om zijn activiteiten te stoppen. 

Binance is gesommeerd om alle Belgische klanten te informeren over de situatie. Verder moet het bedrijf alle klanten-assets teruggeven of overdragen aan een entiteit die wel binnen de Europese Economische Ruimte mag opereren.

Ik heb een account bij Binance, wat nu?

Heb jij nog een account bij Binance? Dan is het zaak dat je op korte termijn je coins van de beurs haalt. En daarbij is jouw beste alternatief voor Binance natuurlijk BLOX. Speciaal voor jou hebben wij de gratis BLOX-overstapservice gelanceerd.


Stap gratis over op BLOX ➜

Eenvoud en veiligheid

BLOX is een crypto app van Nederlandse bodem en is gebouwd om crypto zo eenvoudig mogelijk te maken. En in tegenstelling tot Binance voldoet BLOX bovendien aan alle eisen om de Europese markt te mogen bedienen.

Bij BLOX zijn je coins veilig, en de app is makkelijk in gebruik.

En hoe wordt deze veiligheid dan gegarandeerd? Simpel: alleen jouw persoonlijke bankrekening is gekoppeld aan jouw BLOX-account. Dit betekent dat er alleen geld naar die specifieke bankrekening gestuurd kan worden vanaf BLOX.

Hoe werkt dat? In BLOX heb je een kluis, en hier kan je je Bitcoin, altcoins en euro’s naartoe storten. Binnen de beveiligde omgeving van BLOX kan je je crypto kopen, verkopen, HODL’en en staken.

Om de absolute veiligheid van je coins te kunnen garanderen, blijft al je crypto in je kluis, totdat je ze verkoopt. Daarna maak je euro’s over naar je bankrekening indien je dit wenst. Het systeem is waterdicht: geen hacker kan op deze manier bij je coins.

Alle BLOX tarieven verlaagd naar 0,25%

Zoek jij dus een alternatief voor Binance en wil je eenvoudig, veilig én voordelig traden? Vanaf nu handelt iedereen bij BLOX tegen 0,25% transactiekosten. Heb jij nog funds op Binance staan? Met de overstapservice van BLOX stuur je je coins geheel gratis binnen een paar minuten naar BLOX.


Lees hier meer ➜

The post Crypto platform Binance stopt ook in België, jouw alternatief: BLOX  appeared first on BLOX | Nieuws.