Het is weer bijna Bitcoin Pizza Dag! Misschien heb je al weleens van deze moderne feestdag gehoord. Het is een internationale crypto-feestdag die langzaam steeds bekender wordt en op steeds meer plekken wordt gevierd. Bij BLOX is Bitcoin Pizza Dag inmiddels al een echte traditie, en deze wordt gevierd met een heuse Bitcoin Pizza Week. Deze wordt dit jaar gehouden van 15 tot en met 22 mei.

Bitcoin Pizza Week

Tijdens de Bitcoin Pizza Week daagt BLOX haar fans uit om een origineel kunstwerk te maken van het BLOX-logo. Dit kan een (digitaal) schilderij zijn, een knutsel- of bouwwerk, street art of een heerlijk bakwerk. Alles mag, zolang het maar origineel is en het BLOX-logo te herkennen is. Drie gelukkige winnaars maken kans op respectievelijk 100, 250 en maar liefst 500 euro aan crypto tegoed om te besteden in de BLOX trading app. Ook verloot BLOX via haar socials de gehele werkweek iedere dag een gratis Domino’s pizza. Wil jij een kansje wagen? Ga dan snel naar BLOX om te zien wat je hiervoor moet doen.

Wat is Bitcoin Pizza dag?

Bitcoin Pizza Dag is een jaarlijks terugkerende viering op 22 mei, ter ‘herdenking’ van een historische gebeurtenis in de wereld van Bitcoin. Op deze dag in 2010 bestelde een Bitcoin-enthousiasteling twee pizza’s van Papa John’s en betaalde met 10.000 Bitcoin, die destijds een relatief kleine waarde hadden. Dit was gelijk de allereerste documentatie van een fysiek product dat werd gekocht met Bitcoin. 

Super gaaf natuurlijk! Maar had de koper in kwestie destijds besloten om zijn Bitcoins te bewaren in plaats van deze uit te geven aan pizza, reken dan maar uit hoeveel zijn wallet vandaag de dag waard zou zijn.

Sindsdien staat Bitcoin Pizza Dag symbool voor de groei en acceptatie van Bitcoin als een vorm van digitale valuta. De feestdag wordt inmiddels gevierd door de Bitcoin-community over de hele wereld. 

The post Crypto, pizza en kunst: zo vieren ze Bitcoin Pizza Week bij BLOX appeared first on BLOX | Nieuws.