De cryptocurrency koersen beginnen de week ontzettend goed. Vrijwel alle coins zoals bitcoin, LUNC en Ethereum staan in de plus. Geloof je het niet? Open de BLOX-app maar!

Tijd om de belangrijkste ontwikkelingen onder de loep te nemen.

Kan crypto zich ontworstelen van dollar?

Maandenlang was er een negatieve correlatie tussen de cryptomarkt en de sterkte van de dollar. Dit betekent dat als de dollar meer waard wordt, de cryptokoersen juist zakken.

De waarde van de dollar wordt vergeleken met een mandje aan internationale valuta, waaronder het Britse pond. Dit wordt DXY genoemd.

De munt van onze Britse buren is dit weekend ontzettend hard in waarde gedaald, en omdat deze uitmaakt van dat mandje aan valuta’s, is de dollar juist gestegen.

Gek genoeg gedraagt bitcoin, en de cryptomarkt in zijn geheel vandaag anders.

Bitcoin weer boven 20.000 euro

De bitcoin koers is met 6% gestegen en wordt op het moment van schrijven voor 20.500 euro verhandeld. Wat een verschil met 5 dagen geleden, toen bitcoin juist naar 18.000 leek af te zakken. Achteraf gezien bleek dat een mooi koopmoment.

Later vandaag gaan we verder in op de bitcoin koers middels een technische analyse, maar we kunnen alvast iets verklappen. Bitcoin heeft de 100 hourly MA overwonnen, wat betekent dat de koers hoger is dan het gemiddelde van de afgelopen 100 uur.

Kan Ethereum weg omhoog vinden na Merge?

Nadat Ethereum zijn grootste update ooit had doorgevoerd, zakte de ether koers in elkaar. In aanloop naar dit evenement, genaamd The Merge, steeg de waarde zelfs naar 2000 euro, maar lang kon hier niet van worden genoten.

Net als bitcoin behaalde ethereum zijn laagste waarde van de week op 22 september. Op die dag werd namelijk bekend dat de rente van de Amerikaanse centrale bank omhoog ging. Dit onderstreept nogmaals de negatieve correlatie met de dollar, dus extra knap dat ook Ethereum vandaag de weg omhoog heeft gevonden.

De cryptowereld heeft zo zijn eigen taaltje en spreekwoorden. Een daarvan is buy the hype, sell the news. Richting de grote update (buy the hype) steeg ether, maar vlak nadat The Merge was afgerond daalde de munt (sell the news). Het is lastig te zeggen hoe lang de sell-the-news-periode duurt, maar wellicht betekent de stijging van vandaag het einde van de verkopen.

Terra Luna Classic (LUNC) stijgt 52%

Niet elke coin heeft last van buy the hype, sell the news. Gisteren werd namelijk bekend dat Binance overstag ging en een belasting op van 1,2% doorvoert op verschillende handelsparen met LUNC. Maar na het nieuws daalde de koers niet, in tegendeel, Terra Luna Classic schoot (weer) de lucht in!

Dit is maar een greep van de groene cijfers op de cryptomarkt vandaag. Andere interessante coins om vandaag in de gaten te houden zijn:

  • Luna 2, waarvan de founder Do Kwon door de hele wereld gezocht wordt. De koers stijgt vandaag met 27%.
  • Uniswap, de waarde van de crypto UNI is met 13% toegenomen
  • DYDX, deze coin is met 12,5% gestegen. Is dat omdat investeerders DYDX verwarren met DXY, de beroemde dollarindex?

Wil je weten hoe jouw favoriete coin het vandaag doet? Open dan snel BLOX.

The post Crypto op groen! Bitcoin en Ethereum stijgen 6%, Terra Luna Classic (LUNC) zelfs 52% appeared first on BLOX | Nieuws.