De bezorgdheid over exclusieve noteringen van cryptocurrencies neemt hard toe, na de recente moord op een vrouw in het Gangnam-district in Seoel. De moord is waarschijnlijk gevolg van een exclusieve notering. De drie verdachten zijn inmiddels opgepakt, en het lichaam van de 48-jarige vrouw is gevonden.

Investering die leidt tot moord met voorbedachte rade..

Een exclusieve notering (ook wel listing) houdt in dat de cryptocurrency maar op één exchange te vinden en te verhandelen is. Zulke cryptocurrencies zijn vaak zeer volatiel en onbetrouwbaar als het gaat om intenties en toekomstplannen. Over het algemeen wordt er dus veel geld verloren door te investeren in zo’n cryptocurrency. In deze moordzaak was dat ook het geval.

De politie vermoedt dat de drie verdachten samenspanden om de vrouw te ontvoeren voor een appartementencomplex in Yeoksam-dong en haar de volgende dag te vermoorden in Daejeon, dat 140 kilometer ten zuiden van Seoel ligt. Het lichaam van het slachtoffer werd ontdekt op een berg bij de Daecheong Dam aan de rand van Daejeon. De verdachten werden 42 uur na de ontvoering door de politie opgepakt.

Volgens juridische bronnen en mediaberichten zou de zaak verband houden met geschillen tussen het slachtoffer en Lee over investeringen in een exclusieve notering. Lee, die bij een advocatenkantoor in Seoel werkte en 35 jaar oud is, beweerde tijdens het eerste politieonderzoek dat hij ongeveer 80 miljoen won (61.000 dollar) had verloren nadat hij geld had geïnvesteerd in het cryptocurrency-bedrijf waar het slachtoffer werkte.

Aangezien Lee de enige verdachte is die het slachtoffer persoonlijk kende en niet alleen handelde bij de moord, houdt de politie rekening met een mogelijke huurmoord. Lee betaalde twee andere verdachten ongeveer 7 miljoen won, volgens de politie.

De politieagent belast met de zaak van het Seoul Suseo Politiebureau verklaarde dat zij de naam van de betrokken cryptocurrency niet bekend kunnen maken. Er wordt wel onderzoek naar gedaan, want de notering zou plaats hebben gevonden na een geheime betaling aan een crypto exchange.

Beleggers moeten beschermd worden

Exclusief genoteerde cryptocurrencies kunnen een aanzienlijk risico vormen voor beleggers. In tegenstelling tot cryptocurrencies die op meerdere beurzen zijn genoteerd en waarvan de prijzen minder volatiel zijn, kunnen exclusief genoteerde cryptocurrencies een snelle prijsdaling doormaken of naar nul gaan als ze van de exchange worden gehaald. In Zuid-Korea zijn exclusieve noteringen echter de normaalste zaak van de wereld.

“Hoewel de zakelijke waarde van een project de eerste overweging zou moeten zijn (bij de evaluatie van het potentieel), heeft in Korea het handelsvolume vaak voorrang vanwege de potentiële winstgevendheid voor de beurzen. De verschillende belangen van elke beurs kunnen het proces ook beïnvloeden,” verklaarde Hong Ki-hoon, een professor economie aan de Hongik University, op de vraag waarom Korea een groot aantal cryptocurrencies met exclusieve noteringen heeft in vergelijking met andere landen.

Na de recente moord lijkt het sentiment rond deze noteringen echter te veranderen. Beleggers moeten bescherm worden. Niet alleen om de vele onnodige grote verliezen te voorkomen, maar ook om de gevolgen daarvan te voorkomen.

The post Crypto-moordzaak: Exclusieve crypto-noteringen wekken zorgen appeared first on BLOX | Nieuws.