De totale marketcap van alle cryptocurrency’s bij elkaar is nu meer dan 1 biljoen euro waard. Dit illustreert de groeiende populariteit en het potentieel van digitale valuta’s.

Wat betekent totale marketcap eigenlijk?

De totale marketcap, oftewel marktkapitalisatie, is de totale waarde van alle uitgegeven cryptocurrency’s op een bepaald moment. Het wordt berekend door de prijs van elke individuele cryptocurrency te vermenigvuldigen met het totale aantal munten of tokens in omloop. Het is een belangrijke maatstaf om de omvang en het belang van de cryptomarkt te beoordelen.

Bron: Coinmarketcap

Crypto verzet bergen

Om perspectief te bieden, laten we eens kijken naar iets anders dat ook een waarde heeft van 1 biljoen euro. Stel je voor dat je een stapel bankbiljetten zou hebben ter waarde van 1 biljoen euro. Deze stapel biljetten zou zo hoog zijn dat deze de Mount Everest, ‘s werelds hoogste berg, zou overtreffen (ik zuig dit uit mijn duim).

Het is een duizelingwekkende hoeveelheid geld die laat zien hoe substantieel de totale marketcap van cryptocurrency’s is.

XRP, Cardano en Shiba stijgen

Wat heeft bijgedragen aan deze mijlpaal? De afgelopen zeven dagen hebben verschillende cryptocurrency’s indrukwekkende stijgingen laten zien. XRP is bijvoorbeeld met 4% gestegen, Dogecoin met 10%, Cardano met 11%, Litecoin met 20%, Bitcoin met 16%, en zelfs Shiba Inu met 16%. Deze stijgingen hebben bijgedragen aan de groei van de totale marktwaarde van alle cryptocurrency’s.

Bitcoin en zijn kleine broertjes

Bitcoin, ‘s werelds bekendste en meest waardevolle cryptocurrency, heeft ook bijgedragen aan de stijging van de totale marketcap. Het is vaak de maatstaf waar andere cryptocurrency’s mee worden vergeleken. Met zijn stijging van 16% in de afgelopen week heeft Bitcoin laten zien dat het nog steeds een grote invloed heeft op de markt.

Gek genoeg hebben een paar klonen van Bitcoin een nog veel betere week. Bitcoin Cash steeg met 75% en Bitcoin SV met 47%.

Bron: Coinmarketcap

De groei van de totale marketcap van cryptocurrency’s laat normaal gesproken zien dat steeds meer mensen geïnteresseerd raken in digitale valuta’s en het potentieel ervan erkennen. Maar deze week is er meer aan de hand. Het zijn juist de grote spelers, de fondsen, Wall Street en institutionele investeerders die de markt bij de hand namen.

The post Crypto meer dan 1 biljoen euro waard na stijging XRP, Cardano en Shiba appeared first on BLOX | Nieuws.