Russen met een portfolio waarde van meer dan 10.000 euro krijgen drie maanden (90 dagen) om hun posities te sluiten op Binance. Dit heeft te maken met de nieuwe sancties vanuit de EU tegen Rusland.

De maatregelen

De oorlog duurt inmiddels bijna twee maanden, en de sancties van de EU richting Rusland gaan daarom gewoon door. Door een nieuw pakket aan sancties heeft Binance naar eigen zeggen geen andere keus om bepaalde Russen – en mensen die in Rusland verblijven – de diensten van de markt te weigeren.

‘Als gevolg van het vijfde pakket beperkende maatregelen van de EU tegen Rusland, is Binance verplicht om diensten te beperken voor Russische burgers of natuurlijke personen die in Rusland wonen, of juridische entiteiten die in Rusland zijn gevestigd, die crypto-activa hebben die de waarde van 10.000 EUR overschrijden’, aldus Binance op hun website.

Alleen maar opnames

Investeerders die onder deze nieuwe regelgeving vallen (met een portfolio van meer dan 10.000 euro), zullen dus alleen maar opnames kunnen doen. Stortingen of traden zal worden opgeschort door de cryptomarkt. Binance zegt dat de limiet ook voor alle spot-, futures-, custody-portefeuilles, en staked en verdiende stortingen geldt.

Daarnaast worden Russen met meer dan 10.000 euro beperkt om stortingen te doen op hun accounts. Russen die buiten Rusland verblijven, met een totale waarde van minder dan 10.000 euro, zullen niet zo veel merken van de maatregelen. Zij kunnen gewoon gebruik maken van Binance zoals ze gewend zijn, omdat zij buiten de maatregelen vallen.

‘Andere grote beurzen moeten dezelfde regels volgen’

Binance verwacht dat andere grote beurzen hetzelfde moeten doen. Crypto fanaten in Rusland kunnen het op deze manier erg moeilijk krijgen om op centrale markten te handelen. ‘Hoewel deze maatregelen mogelijk beperkend zijn voor normale Russische burgers, moet Binance de industrie blijven leiden bij de uitvoering van deze sancties. Wij geloven dat alle andere grote beurzen snel dezelfde regels moeten volgen’, aldus Binance.

The post Crypto markt Binance moet Russen met meer dan 10.000 euro weigeren door nieuwe sancties EU appeared first on BTC Direct | Nieuws.