Onderzoeksbureau Chainalysis, dat activiteiten in de cryptowereld analyseert, is weer met een nieuw rapport naar buiten gekomen. Hieruit blijkt dat er in één jaar meer dan 100 miljard dollar is verhandeld in ons land. Ondanks een kleine afname in vergelijking met het jaar daarvoor, blijft Nederland hiermee in de top 4 van Centraal-, Noord-, en West-Europa (CNWE).

Nummer 4 qua grootste crypto-economie

Nederland is een echt een cryptoland als het gaat om handelsvolume. Het komt na het Verenigd Koninkrijk (1), Duitsland (2) en Spanje (3) op de vierde plaats. Dan doet Nederland het nog goed, aangezien dit het enige land is in de regio dat minder (-3%) transactievolume heeft dan het jaar daarvoor.

BRON: Chainalysis

Het is niet raar dat we vierde zijn, want we zitten hier wel in de buurt van echte crypto grootmachten. De CNWE-regio, waar Nederland ook toe behoort, heeft de grootste crypto-economie ter wereld. Dit is niet de eerste keer dat deze regio het zo goed doet, want vorig jaar stond CNWE ook al op nummer 1 van het rapport. Gebruikers en instellingen in CNWE ontvingen een niet misselijke 1,3 biljoen dollar aan cryptocurrency – en dat binnen één jaar tijd.

39ste plaats van grassroot adopters

Daarnaast waren er ook nog andere interessante cijfers over ons land. West-Europa bevatte zes van de 40 hoogste ‘grassroot adopters’ van crypto, en daar was Nederland er één van. Het Verenigd Koninkrijk stond op 17, Duitsland 21, Frankrijk 32, Spanje 34, Portugal 38, en ons eigen landje kwam op nummer 39. Maar wat grassroot adoption betekent? Het heeft een accurater inzicht over de rol van crypto in het land.

“We zouden gemakkelijk landen kunnen rangschikken op basis van het volume van de cryptocurrency transacties”, zo stelt Chainalysis in het onderzoek. “Het zou een duidelijk beeld zou geven van waar de meeste cryptocurrency activiteit plaatsvindt. Maar daar zijn we niet in geïnteresseerd.”

“Het doel van onze index is om te meten waar de meeste mensen het grootste deel van hun geld in cryptocurrency steken. Hoewel institutionele activiteit belangrijk is willen we ook de landen belichten waar individuele, niet-professionele beleggers digitale activa het meest omarmen.” Hierin is Nederland dus 39ste van de hele wereld.

Dit land is nummer één

De nummer één van de wereld, als we kijken naar grassroot adopters, is Vietnam geworden. Dat wordt opgevolgd door de Filipijnen en het door Rusland geteisterde Oekraïne. Deze drie landen laten grote wereldeconomieën achter zich. Ondanks dat India, de Verenigde Staten en China in de top 10 staan, bleek de adoptie niet hoog genoeg.

BRON: Chainalysis

The post Crypto in Nederland: meer dan 100 miljard dollar transactievolume in één jaar appeared first on BLOX | Nieuws.