Midas Investments heeft per direct zijn diensten stopgezet. Na de val van Celsius en FTX verloor het platform 50 miljoen dollar aan crypto in beheer, en dat bleek de doodsteek te zijn. De waarde van hun eigen crypto Midas is van de een op de andere dag waardeloos geworden.

Wat is Midas Investments?

Midas Investments hield zich bezig met passief inkomen op cryptocurrency. Gebruikers konden crypto storten en hier rente over krijgen, dit is iets anders dan staking.

Bij staking wordt een beloning uitgekeerd vanuit de blockchain zelf, Midas leende crypto aan anderen en deelde de opbrengst hiervan met gebruikers die crypto hebben gestort.

Eergisteren schreef de oprichter en CEO van Midas Investments dat het bedrijf per direct de diensten op zijn platform heeft stopgezet.

Een paar uur lang konden gebruikers geen crypto opnemen, deze tijd werd gebruikt om de nodige berekeningen uit te voeren. Toen dit was afgerond konden gebruikers hun resterende geld opnemen, tegen aangepaste voorwaarden.

Gebruikers krijgen waardeloze MIDAS compensatie

Levin zegt dat ze aanvankelijk van plan waren om 48% af te trekken van de saldi van gebruikers met meer dan 5000 dollar aan crypto, maar veranderde dit cijfer later in 55%.

Een hard gelag voor gebruikers van het platform. Velen krijgen nog minder dan de helft van waar ze dachten recht op te hebben. Dit geldt overigens niet voor alle crypto’s, BNB, AVAX en FTM zijn hiervan uitgezonderd.

‘We zullen de saldo’s van klanten aanpassen door de resterende verplichtingen in BTC, ETH en stablecoins in evenwicht te brengen met de andere crypto’s, waarbij 55% en verdiende beloningen worden afgetrokken.’

Midas Investments zal zijn eigen crypto MIDAS uitdelen als compensatie aan getroffen klanten op basis van hun afgetrokken bedrag. Nu mag je raden wat er gebeurt met de koers van een crypto waarvan het onderliggende bedrijf zegt ermee te stoppen vanwege een verlies van 50 miljoen dollar.

Deze grafiek komt van Coingecko en laat een verlies zien van 99,99% vandaag, gisteren en eergisteren.

Nieuw project met een nieuwe crypto

De CEO verontschuldigde zich bij alle klanten die schade hebben geleden door de sluiting van het platform. Hij sprak de hoop uit dat de geplande wijzigingen de beste oplossing zullen zijn voor de huidige problemen:

‘Dit is niet het einde, maar eerder het begin van iets nieuws. Ik begrijp de moeilijke beslissing om Midas te sluiten en bied mijn excuses aan aan iedereen die geld heeft verloren. Ik zal mijn best doen om ervoor te zorgen dat u uw verliezen kunt terugverdienen in het nieuwe project.’

Levin verwacht dat particuliere en institutionele klanten hun interesse zullen verleggen naar Decentralized Finance (DeFi). Daarom wil hij zijn Midas omtoveren met een ‘schaalbare, on-chain, verifieerbare, tokenized CeDeFi-strategie.’

Wat hier ook bij hoort, is een nieuw project met uiteraard een eigen cryptocurrency, maar dan ‘gebouwd op principes van volledige transparantie.’ De ontwikkeling en het verstrekken van de huidige Midas-token (die 99,99% is gedaald) zal worden gestaakt.

Waarom stopt Midas?

Levin zegt dat het bedrijf dit voorjaar ongeveer 50 miljoen dollar (van de 250 miljoen USD in beheer) verloor omdat gebruikers een groot deel van hun crypto van het platform afhaalde. Volgens Levin komt dit door angst vanwege de ineenstorting van Celsius en FTX.

Midas Investments zocht naar investeringen en andere opties om de crisis het hoofd te bieden, maar dat lukte niet. Hierdoor hadden ze niet genoeg in kas om elke dag beloningen uit te betalen aan klanten.

The post Crypto daalt 99,99% na omvallen Midas Investments appeared first on BLOX | Nieuws.