Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), komt vlak voor de mogelijke goedkeuring van Bitcoin Spot ETF’s met een flinke waarschuwing over de risico’s van beleggen in cryptocurrencies. In een thread op X (voorheen Twitter) benadrukte Gensler verschillende belangrijke punten die investeerders in overweging zouden moeten nemen.

Naleving van wetten

Gensler waarschuwde dat entiteiten die investeringen of diensten in crypto-asset aanbieden mogelijk niet voldoen aan de toepasselijke wetten, waaronder federale effectenwetten. Hij gaf aan dat investeerders die investeren in, zoals hij het verwoorde, crypto-asset effecten, moeten begrijpen dat ze mogelijk worden beroofd van belangrijke informatie en andere belangrijke beschermingen met betrekking tot hun investeringen.

Volatiliteit en risico

De voorzitter van de SEC merkte op dat investeringen in crypto-assets uiterst riskant kunnen zijn en vaak volatiel zijn. Gensler wees erop dat een groep grote platforms en crypto-assets failliet zijn gegaan en/of waarde hebben verloren. Hij beweerde dat investeringen in crypto-assets nog steeds aanzienlijke risico’s met zich meebrengen.

Potentieel voor Oplichting

Gensler waarschuwde ook dat oplichters blijven profiteren van de groeiende populariteit van crypto-assets om individuele investeerders in de val te lokken. Hij noemde nep-munstaanbiedingen, Ponzi- en piramidespelen, en voorbeelden van een projectbacker die met het geld van investeerders verdwijnt als voorbeelden van het soort fraude dat veel voorkomt in de branche.

Gary Gensler’s verklaringen komen voorafgaand aan woensdag, de laatste dag voor aanvragen voor de Bitcoin Spot ETF, die de deuren naar Bitcoin zou kunnen openen voor veel traditionele financiële investeerders in de VS en door veel analisten als zeker wordt beschouwd.

The post Crypto Bull Run? Gary Gensler’s laatste waarschuwing! appeared first on BLOX | Nieuws.