De koers van crypto Avalanche is vandaag met 21% gestegen en dat komt door een aankondiging van Amazon. Amazon Web Service zal gebruik maken van de blockchain van Ava Labs om te helpen op te schalen.

Koers Avalanche schiet omhoog

Hieronder de koers van Avalanche. Vlak voordat het bij ons middernacht werd, maakte zowel Ava Labs als Amazon de samenwerking wereldkundig. De koers schoot omhoog van ongeveer 11,70 euro naar 15,16 euro op het hoogtepunt. Inmiddels is de waarde iets gestabiliseerd en is de AVAX koers 14,09 euro.

Wat is er aangekondigd door Amazon en Ava??

Amazon Web Services is de grootste cloud computing-serviceprovider ter wereld, en zij hebben een samenwerking aangekondigd met Avalanche. Het doel is om de acceptatiegraad van blockchain-technologie op te schalen in verschillende industrieën.

In de praktijk betekent dat op dit moment dat het voor mensen eenvoudiger wordt om nodes te lanceren op Avalanche, de blockchain van Ava Labs. Zoals gezegd beheert Ava labs de blockchain en Amazon Web Service zal de infrastructuur regelen.

Nodes installeren via marktplaats Amazon

Via de AWS marktplaats kunnen gebruikers nodes installeren en deelnemen aan de decentrale apps van het ecosysteem. De CEO en oprichter van Ava Labs, Emin Gün Sirer zei:

‘Het is een enorme zegen geweest voor zowel individuele als zakelijke ontwikkelaars om nodes te kunnen opstarten en netwerken te kunnen testen met AWS in elk rechtsgebied dat voor hen het meest logisch is. Ik ben er trots op dat we een protocol hebben geïmplementeerd dat geschikt is voor miljoenen deelnemers. Ons werk met Amazon kan de positieve impact van Avalanche versnellen.’

Subnetten en blockchains

Nu wordt het wat technisch, dus houd je vast (of sla dit stuk over). Ava Labs wil subnet-implementaties toevoegen aan de marktplaats van AWS. Hiermee kunnen gebruikers en bedrijven een subnet starten.

Een subnet is een soeverein netwerk dat zijn eigen regels bepaalt met betrekking tot wie lid kan worden en hoe de tokens werken. Zo’n subnet wordt beheerd door verschillende nodes die samen consensus moeten bereiken.

Volgens de website van Avalanche kan elke blockchain wordt gevalideerd door precies één subnet en een subnet kan uit meerdere blockchains bestaan. Een node kan op zijn beurt weer lid zijn van veel subnetten.

Door subnetten via de marktplaats van Amazon op te zetten, wordt het kennelijk ook makkelijker om een eigen blockchain via Amazon te starten. John Wu, president van Ava Labs, legde uit dat Avalanche in het afgelopen kwartaal is begonnen met de ontwikkeling van ongeveer vijf tot zes live subnets. In de komende zes tot twaalf maanden zullen meer dan 100 subnetten worden geïmplementeerd.

Kredietvoordelen via AWS Activate

Onderdeel van de samenwerking is dat Ava Labs zich ook aansluit bij AWS Activate, dit betekent dat deelnemers aan het Avalanche-ecosysteem kredietvoordelen krijgen. Volgens Wu betekent dit dat ontwikkelaars AWS Activate kunnen gebruiken om apps aan het publiek aan te bieden ‘met de baanbrekende snelheid, beveiliging en schaalbaarheid van Avalanche als kern.’

Howard Wright, hoofd startups bij Amazon Web Service:

‘Bij AWS gaat het erom de meest geavanceerde technologieën naar bouwers te brengen, ongeacht of ze in een onderneming van meerdere miljoenen dollars, een overheidskantoor of een slaapzaal zitten. De nieuwe mogelijkheden van Avalanche stellen ons in staat om dat te doen.’

The post Crypto Avalanche stijgt 21% na samenwerking Amazon Web Service appeared first on BLOX | Nieuws.