Bitcoin heeft een aantal volatiele dagen achter de rug. De marktleider steeg afgelopen dagen tot 28.500 dollar, zijn hoogste prijs in bijna twee maanden tijd. Maar hoe staat de munt er nu voor? Laten we naar de grafieken kijken.

Waar liggen de steun- en weerstandspunten?

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in de koers. Dit is goed, omdat je zo de belangrijkste prijslevels kan analyseren. In de onderstaande grafiek zijn er drie te zien: de grijze zone, zwarte lijn en oranje lijn.

De grijze zone heeft al vaker zijn relevantie bewezen in het verleden. Bijna elke keer als de koers hier aankomt verandert Bitcoin van richting. De laatste keer dat dit gebeurde, lukte het niet om hier boven te stijgen, waardoor er een daling ontstond naar het volgende level: de zwarte lijn.

Deze plek zorgt op dit moment voor de meeste ondersteuning, en het is belangrijk dat de Bitcoin koers hier niet onder komt. De munt maakt op die manier nog steeds hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten: de formule voor een opwaartse trend.

Als de prijs onder de 25.000 dollar valt, kunnen we – net als bij de afwijzing van de grijze zone – een daling zien naar het volgende level. Dat zou in dit geval de oranje lijn zijn van 19.800 dollar. Dit is de plek van de all time high uit 2017, en dit level heeft sindsdien vaak voor een koersverandering gezorgd.

Onderweg naar 30.500 dollar?

Om de koers nog iets beter te analyseren pakken we ook de 4-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 4 uur. Daardoor kunnen we niet heel ver terugkijken in het koersverleden, maar hier kan je de prijsactie van de afgelopen dagen wel goed zien. Daarnaast is er wel één nieuwe gele lijn te spotten.

In de vorige analyses vertelde ik al hoe Bitcoin door deze lijn heen brak en zich hier vervolgens op af zette. Het resultaat is mooi: Bitcoin is sindsdien begonnen met een kleine opwaartse trend onder de grijze zone. Als de munt zo doorgaat, kunnen we binnenkort een poging zien waarbij BTC door de 30.500 dollar probeert te breken.

Daarbij moeten we wel oppassen dat er geen lager hoogte- of lager laagtepunt wordt gemaakt. In dat geval is de opwaartse trend niet meer intact en zal de koers weer een ondersteuning moeten vinden.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: zit Bitcoin in een opwaartse trend? appeared first on BLOX | Nieuws.