XRP heeft een zeer volatiele maand achter de rug De munt van Ripple begon op een koers van 0,47 dollar, steeg naar bijna 0,94 dollar, maar zakte vervolgens terug naar 0,68 dollar. Genoeg redenen om weer even de grafieken erbij te pakken. Wat kunnen we de komende dagen verwachten?

Drie grote prijszones

Om deze vraag te beantwoorden, moeten we eerst de belangrijke prijslevels helder hebben. Daarvoor loont de wekelijkse grafiek zich het beste. Elke candle staat hier voor 7 dagen, waardoor je zeer ver terug kan kijken in de koersgeschiedenis. Oude prijspunten kunnen namelijk belangrijk zijn.

Dat is goed te zien aan de drie grijze zones die je hierboven ziet. Bijna elke keer als XRP bij zo’n zone aankwam, zorgde dat voor een verandering in de koers. Toch zijn er enkele gevallen waarbij deze plekken gebroken worden, net zoals twee weken terug.

Zoals je kan zien had XRP al langere tijd moeite met de weerstand rondom 0,57 dollar. De munt werd meerdere keren afgewezen, maar bleef wel hogere laagtepunten maken. Daarom was het aannemelijker dat de munt door deze zone zou breken. Het goede nieuws van 2 weken terug gaf dat extra beetje kracht.

Dit punt wordt belangrijk

Toen Ripple vanuit daar 73% steeg in één dag, kwam het bij een weerstand aan zie zijn oorsprong vindt in april 2018; de prijs waarop Ripple werd afgewezen na zijn listing op Binance. Sindsdien beweegt de koers rustig omlaag, richting een punt die ik ook in de vorige analyse behandelde. Daarvoor moeten we even de 4-uurs grafiek erbij pakken.

Ik heb het namelijk over de zwarte lijn. Deze is ook te zien op de wekelijkse grafiek, maar hier is die een beetje duidelijker. Zoals je kan zien is de prijs nog niet teruggekomen naar dit punt.

Als Ripple bij deze koers aankomt (van 0,669 dollar) kunnen er twee dingen gebeuren. Óf XRP reageert hierop, waardoor er geen lager laagtepunt wordt gemaakt. De verwachting is in dat geval dat de munt weer terug kan stijgen naar de weerstand op 0,85 dollar. Óf, mocht de munt hier doorheen zakken, dan wordt er een lager laagtepunt gemaakt.

Dit laatste zal waarschijnlijk opgevolgd worden door een lager hoogtepunt; de formule voor een verdere neerwaartse trend. Mocht XRP vanuit daar verder omlaag gaan, dan is de gebroken weerstand van 0,57 een perfect punt om weer ondersteuning te vinden.

The post Crypto analyse: XRP kan nog terugvallen naar deze prijzen appeared first on BLOX | Nieuws.