XRP heeft al erg vaak ondersteuning gevonden bij de koers van 0,58 dollar. Hier zit namelijk een support die erg sterk blijkt te zijn. De munt zet zich dan ook met kracht af, waardoor de munt sindsdien al meer dan 5% is gestegen sindsdien. Laten we naar de grafieken kijken.

De belangrijkste prijslevels

We beginnen deze week met de wekelijkse grafiek van XRP. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we terug kunnen kijken tot april 2018. Sindsdien zijn er meerdere prijslevels erg belangrijk geweest bij de totstandkoming van de koers. Deze zijn in de onderstaande grafiek aangegeven als grijze zones.

Hiervan zijn de bovenste twee zones het belangrijkste, aangezien de koers hier op dit moment tussen beweegt. Pas als de munt onder de middelste zone komt, is er een gevaar dat XRP terug kan zakken naar de onderste support rond 0,30 dollar.

Gelukkig is het nog niet zover, want XRP heeft zich zojuist afgezet op de middelste zone na een dip richting 0,58 dollar. Deze reactie is ook zo sterk, dat het zomaar kan zijn dat dit de laatste keer is dat XRP bij deze zone aankwam.

Ondanks dat dit een zeer heftig statement is – en niet 100% waarschijnlijk – zijn dit geen rare taferelen in een bullmarkt. Om dit beter te analyseren gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek van XRP. Want de koers kan er wel goed uitzien op de wekelijkse grafiek, maar als de munt er op de korte termijn slecht uitziet, kunnen we nog een keer verder zakken.

XRP op de korte termijn

In de afbeelding hieronder zien we daarom de 4-uurs grafiek. Hier is het aantal dips in deze zone beter te zien. XRP heeft sinds november al minimaal 3 keer ondersteuning gevonden op dit level. Dit is een goed teken, maar het is niet mooi dat de munt nu lagere hoogtepunten maakt.

Hierdoor wordt het scenario – dat XRP niet meer terugkomt bij 0,58 dollar – onwaarschijnlijker. Maar dit kan zomaar veranderen als de munt op korte termijn voorbij het vorige hoogtepunt komt. In dat geval kan er een opwaartse trend gestart worden die de munt omhoog kan duwen naar de bovenste grijze zone.

Dit is nog erg ver verwijderd van de huidige koers. Maar in een positieve markt die we de afgelopen twee maanden hebben gezien is dit zeker niet onwaarschijnlijk. Blijf daarom de belangrijkste zones en de trend van XRP in de gaten houden.

The post Crypto analyse: XRP dipt nogmaals naar koers van 0,58 dollar, is dit de laatste keer? appeared first on BLOX | Nieuws.