Het is inmiddels al meer dan een week geleden dat we VeChain analyseerden. Het is daarom tijd om weer eens een blik te werpen op de grafieken. De munt maakte namelijk een beweging die niet zo positief kan uitpakken voor de rest van het koersverloop.

Als eerste pakken we kort de wekelijkse grafiek erbij. Hier zien we de koers tot en met juli 2018. De munt heeft al een interessante geschiedenis opgebouwd, waarbij het van 0,002 dollar tot bijna 0,28 dollar steeg. En hiertussen is één hele belangrijke zone die vaak invloed had op de prijs.

Deze grijze zone is de bovenstaande grafiek te zien en ligt rond de 0,03 dollar en je kan zien dat de koers hier nu onder beweegt. De koers dook tijdens de daling van mei 2022 onder deze plek, en is er sindsdien niet meer bovenuit gekomen. Dat terwijl de koers wel meerdere pogingen heeft gedaan. VET lijkt nu langzaam verder naar beneden te gaan en dit is niet heel positief.

Zone verloren en lager laagtepunt

Om meer te kunnen zeggen over het koersverloop, moeten we niet alleen kijken naar de wekelijkse grafiek. Daarmee kun je prima lange termijn bewegingen analyseren, maar het zegt weinig over de korte termijn. Daarom nemen we ook een kijkje naar de dagelijkser grafiek van VET.

Hier zien we dezelfde grote grijze zone uit de eerste afbeelding, maar daarnaast is er nog een zone getekend. Deze was namelijk niet waarneembaar op de wekelijkse grafiek. We hadden hier al over gepraat in de vorige VET analyse, en wilde eigenlijk niet dat er een candle onder deze plek zou komen. Dit zou namelijk betekenen dat er een belangrijke ondersteuning het had begeven.

Is er dan echt niks positiefs?

Helaas is dit laatste het geval geweest, en moeten we ons dan ook klaarmaken voor een verdere daling. Er lijkt op dit moment maar één manier waarop VET zich een beetje kan herpakken: weer boven deze zone komen. Maar zoals je in de algehele trend van de munt kan zien, is er daarmee nog steeds een lager laagtepunt gezet – die tevens na een lager hoogtepunt komt. Dit betekent dat het in een neerwaartse trend zit.

Er dus weinig positiefs als we naar deze grafiek kijken. Toch kan er op korte termijn een kleine opleving plaatsvinden op één voorwaarde: als VET boven deze zone komt. Helaas blijft de voorspelling vervolgens wel dat de prijs een lager hoogtepunt maakt, aangezien het waarschijnlijk zijn trend doorzet.

The post Crypto analyse: waarom VeChain (VET) in een gevaarlijke situatie zit appeared first on BLOX | Nieuws.