De waarde van Bitcoin is de afgelopen dagen met enkele honderden dollars gedaald en op het moment van schrijven staat deze net onder de 28.000 dollar. Desondanks blijft dit nog steeds ruim 80% hoger dan de bodemprijs, wat positief is. De laatste tijd lijkt de prijsactie zich echter steeds meer voor te bereiden op een mogelijke trendommekeer.

In deze analyse behandelen we de Bitcoin-trend en bespreken we allereerst het hoofd-en-schouderpatroon dat momenteel gevormd wordt op de daggrafiek. Dit is zeker geen bullish patroon wat de trendommekeer zou kunnen inleiden. Vervolgens bespreken we de Bitcoin-dominantie. Deze grafiek doet vermoeden dat Bitcoin de concurrentie van andere cryptomunten wel eens ver achter zich kan laten in de komende weken.

Vorming van een bearish patroon op de Bitcoin grafiek

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: Bitcoin staat er niet goed bij. Vooral als we kijken naar de daggrafiek en het duidelijke bearish patroon zien vormen, namelijk het hoofd-en-schouderpatroon.

Dit patroon bestaat logischerwijs uit een rechterschouder, hoofd en linkerschouder, en dit is duidelijk zichtbaar op de onderstaande grafiek. Er is ook een neklijn zichtbaar die is gemarkeerd met een horizontale zwarte lijn. Als de koers onder deze neklijn daalt, dan wordt het uitspelen van dit patroon bevestigd.

Mocht het echt zover komen en de rode candles de Bitcoin grafiek vullen, dan is het van belang om de 24.000 dollar range in de gaten te houden. Daar ligt namelijk het koersdoel van dit patroon.

Hoe bereken je dit koersdoel? Heel simpel. Dit kan eenvoudig worden berekend door de afstand tussen de neklijn en het hoofd te meten en vervolgens deze afstand onder de neklijn te plaatsen. In dit geval komt het koersdoel uit op ongeveer 24.000 dollar. De vraag is echter of dit niveau bereikt zal worden, gezien de sterke ondersteuning rond de 25.000 dollar.

Bitcoin-dominantie is bullish

Als Bitcoin daadwerkelijk in waarde daalt, is het nog steeds goed mogelijk dat Bitcoin nog steds beter zal presteren dan andere cryptocurrencies. Dit betekent simpelweg dat altcoins nog sterker in waarde zullen dalen in vergelijking met Bitcoin.

De reden waarom ik dit denk heeft alles te maken met de Bitcoin-dominantiegrafiek. Deze grafiek geeft het percentage weer van de totale cryptomarktkapitalisatie die in Bitcoin zit. Hoe sterker Bitcoin ervoor staat, des te hoger is dit percentage.

Op dit moment heeft Bitcoin een dominantie van meer dan 48%, wat betekent dat bijna de helft van het totale geld dat in crypto zit, in Bitcoin zit. Dit is een aanzienlijk aandeel en het lijkt erop dat dit alleen maar groter zal worden, omdat de koers van Bitcoin een belangrijke weerstand heeft doorbroken.

Deze weerstand is al jaren van groot belang en het lukte Bitcoin maar niet om erboven te komen. Nu is er echter een weekcandle gesloten boven dit niveau en test de koers de doorbroken weerstand als ondersteuning.

Slaagt deze test, dan kan de koers ‘sky high’ gaan. Een sterkere Bitcoin de komende weken is daarom zeker geen gekke gedachte. Dit betekent voor Bitcoin in bullish tijden een grotere stijging, en in bearish tijden een zachtere daling. Als je dus geïnteresseerd bent in het vergroten van je cryptocurrency-portfolio, is het misschien nu het moment wel om je te richten op de koning van de cryptowereld – Bitcoin in plaats van altcoins.

The post Crypto analyse: waarom Bitcoin waarschijnlijk beter zal presteren dan altcoins appeared first on BLOX | Nieuws.