Bitcoin lijkt op dit moment een hoger laagtepunt te maken, wat betekent dat de opwaartse trend wordt doorgezet. Als dit zo doorgaat, staat de munt binnen de kortste keren op 30.000 dollar. Dit is de plek van de huidige weerstand.

Gaat Bitcoin hier doorheen breken, of gaat de koers vanuit daar weer naar beneden? Laten we naar de grafieken kijken.

Hoger laagtepunt bevestigd

Vandaag pakken we de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur. In een eerste oogopslag kunnen we de grote weerstandszone zien rond de 30.000 dollar (grijs gekleurd). Daarnaast zien we een zwarte lijn die voor support kan zakken als Bitcoin terugvalt.

Deze grafiek hebben we al behandeld, waarbij we voorspelden dat Bitcoin een hoger laagtepunt zou maken rond 25.000 dollar. Dat komt omdat de munt steeds hogere laagtepunten en hogere hoogtepunten aan het maken is. De trend is hierdoor opwaarts, en dit blijft positief totdat de koers beslist om een lager punt te maken.

Door de weerstand?

Het hogere laagtepunt rond 25.800 dollar lijkt op dit moment bevestigt, en dat betekent dat de koers meteen naar de 30.000 dollar kan gaan. Vanuit hier is het alleen de vraag: gaat BTC hier doorheen breken?

Dit is een vraag die niemand kan beantwoorden. Maar er zijn wel een aantal indicaties die erop wijzen dat dit wel degelijk kan gebeuren. Eén daarvan is de hoeveelheid pogingen die BTC heeft gedaan om hier doorheen te breken.

Veel mensen zullen denken dat meerdere afwijzingen een slecht teken zijn. Dit gaat op voor meerdere situaties – zoals mijn dating leven – maar bij Bitcoin is dat niet zo slecht. Daar is een goede reden voor.

Waarom meerdere afwijzingen goed zijn

Elke keer als Bitcoin tegen een weerstand aankomt, worden er verkooporders gevuld. Als er op zo’n weerstand meer verkopers dan kopers zijn, wordt de prijs teruggedrukt. In een opwaartse beweging – waar Bitcoin nu in zit – gaat de koers terug naar de weerstand en wordt dit keer op keer herhaald. Maar waarom dit goed is?

Als de koers hier terugkomt, neemt het aantal verkopers aantal af. Als het aantal kopers groter is dan het aantal verkopers, betekent dit dat de prijs door de weerstand heen beweegt. Het is een kwestie van tijd tot de verkopers al hun Bitcoins hebben verkocht op 30.000 dollar. Er kunnen natuurlijk wel altijd nieuwe verkooporders worden geplaatst, maar het is wel een goed teken.

The post Crypto analyse: waarom Bitcoin door de 30.000 dollar kan breken appeared first on BLOX | Nieuws.