Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is Shiba Inu (SHIB) als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Hoe staat SHIB ervoor?

Shiba Inu heeft een mooie rit achter de rug. De memecoin zit nog 55% boven de koers van 1 januari. De vraag is alleen of daar binnenkort nog extra procenten bijkomen. Om dit te analyseren pakken we de dagelijkse grafiek erbij.

Hier zien we drie verschillende dingen: blauwe zones, rode boogjes en een oranje lijn. We beginnen met de blauwe zones. Dit zijn de belangrijkste support en weerstandszones. De SHIB koers is hier niet meer uitgekomen sinds mei 2022. Dit resulteerde tot nu toe in een zijwaartse beweging tussen de 0,000008 en 0,000018 dollar.

Toch zien we iets moois in deze zijwaartse beweging: de koers maakt eindelijk een hoger hoogtepunt (vandaar de rode boogjes om dit aan te geven). Toen SHIB in november aankwam bij de onderste blauwe zone, was de verwachting om weer meteen naar boven te gaan richting de 0,00018 dollar.

De koers is inmiddels onderweg, maar zoals je kan zien, zwakt de opwaartse beweging af. Dat is ook niet raar, aangezien een koers meestal niet in één keer naar boven beweegt. Dit zorgt voor een scenario waarin SHIB de komende dagen een kleine correctie kan ondervinden.

Conclusie

Als de koers niet meteen richting de bovenste zone beweegt, moeten we gaan zoeken naar een plek die geschikt is om een nieuw laagtepunt te zetten. De plek hiervoor zou perfect samengaan met het punt waar SHIB terecht kwam na de daling in november 2022.

In dat geval zou SHIB nog steeds eerst de bovenste blauwe zone aanraken, terwijl de koers ook nog een hoger laagtepunt maakt. Dit zou zeer bullish zijn, aangezien hiermee een opwaartse trend wordt ingezet.

Daarvoor zou de koers wel eerst een dipje moeten laten zien richting deze 0,00000907 dollar. Dit zou een stijging kunnen worden van bijna 100%. Maar let wel op: dit is een eventueel scenario als de koers vanuit hier afzwakt en niet in één keer doorgaat.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Crypto analyse: waar maakt Shiba Inu (SHIB) een nieuw laagtepunt? appeared first on BLOX | Nieuws.