Bitcoin is neerwaarts uit de zijwaartse beweging gebroken en is opzoek naar een ondersteuning. Op dit moment wordt de grootste cryptomunt net boven de 29.000 dollar verhandelt. 600 dollar lager ligt een grote steun, en het is daarom waarschijnlijk dat Bitcoin iets verder zal dalen voordat het een lokale bodem vormt. In deze analyse wordt dit scenario besproken, evenals het eventuele effect van de rentebeslissing van de FED (centrale bank van Amerika) op de Bitcoin koers.

Daarnaast bespreken we de Bitcoin-dominantie. Dit is een grafiek die een belangrijke rol speelt in crypto om te bepalen of de markt zich in een Bitcoin- of altcoinseizoen bevindt. Op dit moment zijn er nog geen aanwijzingen dat de dominantie zal afzwakken. Slecht nieuws voor je favoriete altcoin …

Het verlies van de zijwaarste trend

Zoals ik in veel analyses heb benoemd, was het slechts een kwestie van tijd voordat Bitcoin in een neerwaartse beweging terecht zou komen. Alle signalen stonden namelijk op rood. Zo benoemde ik in deze analyse dat het tweede halfjaar van een pre-halving jaar historisch gezien een bearish periode is, kwam de dubbele top ter sprake in deze analyse, en benoemde ik 5 juli dat ook het volume de trend niet ondersteunt.

De belangrijke vraag rijst op: hoe verder? Nu de koers de steun verloren is van de 30.000 dollar, hangt Bitcoin in niemandsland. Rond de 28.500 dollar komen we het eerste belangrijke prijsniveau tegen. Dit niveau heeft de afgelopen maanden als grote weerstand gefunctioneerd, en zoals je weet verandert een doorbroken weerstand vaak in een ondersteuning.

Naar mijn verwachting zal Bitcoin de komende dagen richting deze steun bewegen. Op dit moment is de koers slechts 600 dollar van dit niveau verwijderd, wat neerkomt op een daling van iets meer dan 2 procent. Zodra deze steun bereikt wordt, is het van belang om de reactie in de gaten te houden van de koers. Wanneer de koers stijgt, bijvoorbeeld door positief nieuws over de rentestand die morgen door de FED wordt aangekondigd, is het van belang dat deze stijging wordt ondersteund door volume. Toenemend koopvolume tijdens een stijgende koers duidt namelijk op toenemende interesse en bevestigt de opwaartse trend.

Toch wil ik je er wel op wijzen dat Bitcoin er niet positief bij staat. Het verlies van de zijwaarste trend kan grote gevolgen hebben. Komen we niet snel weer boven de 30.000 dollar, dan kan er wel eens een grote neerwaartse beweging aanstaande zijn.

Altcoins blijven slechter presteren dan Bitcoin

Alhoewel Bitcoin iets in dominantie is afgenomen, staat het nog steeds zeer stabiel boven de steun rond de 48.5%. Blijft de dominantie hierboven, dan zijn altcoins nog steeds niet veilig. Een stijgende dominantie betekent namelijk dat er meer geld richting Bitcoin vloeit dan andere cryptomunten. 

Het is nu van belang om een eventuele top te bepalen. Dit geeft namelijk aan wanneer er mogelijk ruimte is voor een altseason: een periode waarin altcoins floreren. Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, komt de koers een diagonale weerstand tegen op de weg naar boven. Bij het volgen van de zwarte pijl zal dit ongeveer rond de 57% zijn. Deze lijn vormt een grote weerstand voor de dominantie, en het is dan ook redelijk om vanaf dat moment de dominantie van altcoins weer te zien toenemen.

The post Crypto analyse: waar kan Bitcoin een lokale bodem vormen? appeared first on BLOX | Nieuws.