Op de 4-uurs grafiek van Ethereum zien we een kleine stijging van de koers, waardoor we nu dichtbij een belangrijke weerstand komen. Een doorbraak kan de koers weer boven de 1900 dollar brengen. Aan de andere kant, kan een afwijzing een langdurende neerwaartse trend inluiden. In deze analyse bespreken we beide scenario’s. Hierbij komen alle belangrijke prijsniveaus aan bod die relevant zijn voor de komende dagen.

Vervolgens werpen we een blik op de ETH/BTC-grafiek. Dit is een valuatie die laat zien hoeveel Bitcoin je nodig hebt om één Ether te kopen. Een hoge koers betekent dat Ethereum beter presteert, terwijl een afnemende koers juist betere prestaties voor Bitcoin aangeeft. Op dit moment vormt de koers een ‘rising wedge’. Dit is een patroon wat de koers naar beneden kan drukken en mogelijk een neerwaartse trend kan inluiden. Hierdoor staat Bitcoin er een stuk sterker voor.

Alles wat je moet weten over positie van de koers

De onderstaande grafiek vat alle prijsactie samen van de afgelopen maanden. De koers beweegt nu al ee heel aantal weken in een range van 100 dollar: tussen de 1835 en 1935 dollar. De 1835 is een belangrijke steun, de 1935 heeft zich bewezen als forse weerstand. Telkens wanneer de koers hierboven bewoog, bleek dit uiteindelijk een fake-out te zijn, waarbij de koers weer terugzakte onder dit niveau.

Op dit moment bevindt de koers zich bij een diagonale weerstand. Als deze weerstand wordt doorbroken, is het zeer waarschijnlijk dat de koers zal terugkeren naar de weerstand rond de 1935. Dit kan een belangrijke doorbraak betekenen voor de prijsactie in de komende weken.

Wijzen we de diagonale weerstand echter opnieuw af, wat nu realiteit lijkt te worden, dan zal de koers de onderste oranje pijl volgen. Hierbij zal de steun opnieuw getest worden, en kunnen we redelijkerwijs een bounce verwachten. Blijt de steun echter niet intact, dan durf ik met zekerheid te stellen dat de hele opwaartse trend op het spel staat en de komende weken zeer negatief kunnen uitpakken voor Ethereum.

Ongeacht of de koers boven of onder deze range uitbreekt, wijst de “rising wedge” op de ETH/BTC grafiek erop dat Ethereum waarschijnlijk slechter zal presteren dan Bitcoin …

De rising wedge: Bitcoin is op dit moment de betere keus

Een rising wedge is een patroon dat wordt gekenmerkt door hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten in een neerwaartse trend. Je kunt dit zien als een periode waarbij de koers langzaam maar zeker omhoog beweegt, en investeerders doet geloven dat een bodem gevormd is. Het zal echter niet lang duren voordat ze ontwaken uit deze droom, omdat een rising wedge een duidelijk bearish koersdoel heeft. Bij het volledig uitspelen van dit patroon, zijn rode candles dus onvermijdelijk.

Het bijbehorende koersdoel is 0.06096, een daling van 3%. Dit betekent dat je op dat moment 3% minder Bitcoin nodig hebt om dezelfde hoeveelheid Ether te kopen. In feite betekent dit dat Ethereum 3% slechter zal presteren dan Bitcoin. In een neerwaartse trend betekent dit een grotere daling, en in een bullish trend een kleinere stijging.

Conclusie: Op dit moment kan je beter je Ethereum inwisselen voor Bitcoin. Dit lijkt op dit moment de meest veilige keus.

The post Crypto analyse: verkoop je Ethereum voor Bitcoin? appeared first on BLOX | Nieuws.