Het is weer tijd om te kijken naar de koers van XRP. Het is namelijk al even geleden dat we deze munt analyseerden. Hoe staat XRP ervoor, en wat kunnen we de komende weken verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Ripple geeft duidelijkheid

Het fijne aan XRP, is dat het hele duidelijke prijslevels heeft. Deze gaan we bekijken op de wekelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 7 dagen staat. We kunnen op die manier terugkijken tot de koers van april 2018.

Hier zien we de drie duidelijke prijslevels weergegeven als grijze zones. Deze hebben in het verleden vaak gezorgd voor prijsveranderingen, waardoor ze nog steeds relevant blijven. Elke keer als de koers hier aankomt, kan XRP van richting veranderen.

Zoals je ziet zit XRP op dit moment tussen de onderste twee grijze zones. De munt wist iets langer dan 2 maanden geleden een prachtige stijging te maken, waarin het binnen een paar uur naar een koers van 0,90 dollar schoot. Dit is de hoogste prijs van XRP sinds eind 2021, maar helaas was de bovenste zone te sterk om doorheen te breken.

Helaas is de munt inmiddels weer wat gebied verloren. Sinds dat hoogtepunt is de munt ongeveer 50% van zijn waarde verloren. Dit is niet erg positief, aangezien de middelste zone niet genoeg ondersteuning kon bieden. Dit maakt dat de munt inmiddels weer zo ‘laag’ staat.

Opwaartse trend nog intact

Om te zien wat we op de korte termijn kunnen verwachten, pakken we ook even kort de dagelijkse grafiek van Ripple erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur. De grijze zones zijn hier nog beter te zien dan op de eerste afbeelding, en er is nog iets bijgetekend: de rode lijn.

Dit punt, wat precies op 0,41 dollar ligt, is erg belangrijk. Het is namelijk de plek van het vorige laagtepunt. XRP zit ondanks zijn daling nog steeds in een opwaartse trend. Dit kan je zien aan de steeds hoger wordende hoogtepunten en de steeds hogere laagtepunten (sinds 2023).

Hierdoor is het koersvooruitzicht van XRP nog steeds positief. De vraag is alleen: wat is belangrijker? De grijze zones, of de opwaartse trend? Hopelijk mag in dit geval het laatste gelden, want dan zou de munt weer een opleving kunnen krijgen.

Tot die tijd is het oppassen geblazen. Ik zou het vooral negatief vinden als de munt onder het vorige laagtepunt van 0,41 dollar sluit. In dat geval is het aannemelijk dat de munt terug kan naar het laagste grijze level, maar het is gelukkig nog niet zo ver.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: twee maanden geleden was XRP het dubbele waard appeared first on BLOX | Nieuws.