Bitcoin hangt al een aantal weken rond een koers van 27.500 tot 30.000 dollar. Is er al reden tot zorgen, of kunnen we een verdere prijsstijging verwachten? In deze analyse kijken we naar de wekelijkse grafiek van BTC, en gaan we kijken naar twee prijsniveau’s die de koers kunnen beïnvloeden.

Wekelijkse candle vannacht gesloten

Om te beginnen gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek van Bitcoin. Hierin staat elke candle voor 7 dagen. Vannacht is de laatste wekelijkse candle gemaakt. Die begon op 1 mei, met een koers van 29.230 dollar en eindigde met een koers van 28.430, een ‘mager’ verschil van 800 dollar.

Hiermee zit de koers nog steeds tussen twee zones die erg belangrijk zijn geweest in het koersverloop van Bitcoin. Daarmee bedoel ik de grijze zones in onderstaande grafiek van ongeveer 19.000 en ongeveer 30.000 dollar (dit zijn niet de prijsniveau’s van de titel, daarover zometeen meer).

Deze zones stammen al uit december 2017 en januari 2021, en hebben hun impact op de Bitcoin koers dubbel en dwars bewezen. Op dit moment lijkt het alsof BTC tegen de bovenste zone af te kaatsen, wat meestal doelt op een kleine daling. Als dit zou gebeuren, zou dit niet erg positief afpakken, maar de hoop hiervoor is nog niet vervlogen. Het zou goed nieuws zijn als Bitcoin binnenkort boven de 30.000 dollar kan komen. Hiermee zou de bovenste grijze zone overwonnen worden en kunnen we weer nieuwe hoogtes verwachten.

Wat gebeurt er op korte termijn?

Aangezien dit al een paar weken duurt, is het niet verkeerd om ook naar de korte termijn grafiek te kijken. Daarom pakken we er ook even de 4-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 240 minuten, oftewel 4 uur.

Hierin kunnen we zien dat de koers van Bitcoin al een tijdje geen hogere hoogtes of lagere laagtes maakt, en dit gebeurt vlak onder de zone van 30.000 dollar. De prijsbewegingen zijn naar elkaar toe aan het bewegen, wat men ook wel convergeren noemt. Deze beweging wordt meestal opgevolgd door een heftige reactie omlaag of omhoog. En de richting die BTC dan kiest, is meestal ook tekenend voor de rest van het koersverloop op korte termijn.

Je kunt deze bewegingen soms van tevoren al zien aankomen als de koers een hoger hoogtepunt of een lager laagtepunt maakt – uit de convergerende beweging. In dit geval zou dat betekenen dat Bitcoin een richting zal kiezen wanneer het voorbij de 29.820 (omhoog) of 27.666 dollar (omlaag) beweegt. De koers moet hiervoor wel een 4-uurs candle boven of onder deze niveaus maken.

Tot die tijd is het afwachten op een van deze signalen, die alleen wat kunnen zeggen over de koers op korte termijn. Op de lange termijn is het beter om te kijken naar de eerste grafiek. Deze zal weer positief worden als BTC een wekelijkse candle boven de 30.500 dollar weet te sluiten. Voor nu is dat nog een tikkeltje te ver weg, maar mocht Bitcoin de 29.820 overwinnen, dan is er nog maar 500 dollar te gaan.

The post Crypto analyse: twee belangrijke prijsniveaus voor Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.