Het is alweer een week geleden dat we Shiba Inu analyseerde. In die analyse vertelde ik over de hoge waarschijnlijkheid dat de munt in de voetsporen zou treden van DOGE. Dit werd opgevolgd door een flinke stijging, maar wat kunnen we nu verder verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Twee maanden vol positiviteit

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek van Shiba Inu erbij. Hier staat elke candle voor 7 dagen, en we zien hier een hele belangrijke grijze zone. Deze zorgt er tot nu toe voor dat SHIB niet verder daalt dan 0,00000543 dollar.

Toen de munt hier ondersteuning vond na de daling van juni, is de koers niets dan positief geweest voor SHIB. De munt zit sindsdien in een opwaartse trend, waarbij het steeds hogere laagtepunten maakt. Toch lukte het voor lange tijd niet om een hoger hoogtepunt te maken.

SHIB vs DOGE

Dat kwam door een weerstand die we niet zo goed kunnen zien op de wekelijkse grafiek. Daarom gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek van SHIB. Elke candle staat hier voor 4 uur, en zoals je kan zien is er hier een groene zone te zien.

Deze plek zorgde ervoor dat de koers constant werd afgewezen. Er waren te veel verkopers rond deze koers, waardoor de prijs werd teruggedruk, maar dat hield de memecoin niet tegen. Kopers bleven steeds hoger inkopen (te zien aan de hogere laagtepunten), waardoor het koersverloop erg veel ging lijken op die van Dogecoin. Deze laten we ook even kort zien in een 4-uurs grafiek.

Je ziet hier hetzelfde patroon: hogere laagtepunten, maar constante afwijzing bij een zone die op dezelfde manier ontstaan is. Dit was de reden dat ik ons vorige week al voorbereidde op een soortgelijke stijging. De SHIB koers steeg vervolgens met een niet misselijke 25%.

Hoe verder?

Inmiddels is SHIB al bijna terug bij zijn vorige weerstand. Ik verwacht dat SHIB eerst nog een stukje verder zakt, zodat de koers daar eerst ondersteuning gaat vinden (eigenlijk weer precies hetzelfde als Dogecoin).

De kans is aanwezig dat beide koersen vervolgens verder kunnen stijgen, maar daarvoor mogen er geen candles onder de groene zones worden gesloten. Helaas moeten we na al deze positiviteit ook dat negatieve scenario belichten.

Dit is voor beide memecoins de belangrijkse ondersteuning op de korte termijn, en als deze niet gehouden wordt, kan er een nieuw laagtepunt ontstaan. Gelukkig is het nog niet zover – en is het positieve scenario waarschijnlijker – maar het is goed om je ogen open te houden.

The post Crypto analyse: Shiba Inu volgt de stijging Dogecoin appeared first on BLOX | Nieuws.