Shiba Inu toont al dagenlang weinig volatiliteit, maar daar kan verandering in komen. De munt vertoont namelijk hetzelfde gedrag als Dogecoin voordat die een grote stijging maakte. Daarom gaan we in deze coins even naast elkaar leggen. Laten we naar de grafieken kijken!

Het grote plaatje

Voordat we de dagelijkse grafiek van Dogecoin en Shiba Inu tegenover elkaar gaan leggen, blikken we eerst even op de wekelijkse grafiek van SHIB. Hier staat elke candle voor 7 dagen, en deze grafiek gebruiken we om de belangrijkste prijslevels te analyseren.

Zoals je kan zien heeft SHIB een wilde rit achter de rug. Sinds de lancering kent de munt veel volatiliteit, waardoor het een van de meest besproken munten werd in de cryptomarkt.

Inmiddels is de ‘fun’ er een beetje vanaf, aangezien de munt meer aan het dalen is dan aan het stijgen. In de bovenstaande grafiek is een grijze zone getekend die het belangrijkste prijslevel aangeeft voor SHIB. Deze stamt nog af uit 2021, toen de memecoin ook flink daalde.

De dagelijkse grafiek van SHIB

Sindsdien lijkt de munt zich langzamerhand te herpakken. De munt maakt steeds hogere laagtepunten en beweegt zelfs bijna voorbij het vorige laagtepunt (weergegeven met de zwarte lijn). Als SHIB hier langskomt, zou dat positief zijn.

Dit is wel een plek van weerstand, en de koers doet al een aantal dagen bijna niks. Om iets meer te kunnen zeggen over de koers op de korte termijn, pakken we de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur.

We zien hier dezelfde grijze zone, met dezelfde zwarte lijn, maar daarnaast ook een groene zone. Die laatste kon je niet vinden in de wekelijkse grafiek, maar dit is een zone waar genoeg verkopers zijn om hier weerstand te ondervinden.

Dit hoeft niet per sé negatief te zijn. SHIB ziet er namelijk niet slecht uit. De koers maakt nog steeds hogere laagtepunten en we bewegen bijna voorbij een vorig laagtepunt. Daarnaast zou een ‘break’ van deze zone zeer positief zijn voor de rest van het koersverloop, en dat is nog niet zo’n onrealistisch scenario.

Vergelijking met DOGE

Zoals ik al in de titel vermeldde, lijkt de SHIB grafiek veel op die van DOGE voordat het een belachelijke stijging maakte. Dit gebeurde natuurlijk wel met heel wat positief nieuws, maar de andere factoren lijken erg overeen te komen. Hieronder die je de dagelijkse grafiek van Dogecoin, die ook zijn stijging begon na de dip in een grote grijze zone.

Daarnaast ontstond de groene zone van DOGE – net als SHIB – uit een steeds minder volatieler wordende koers. De munt maakt steeds hogere laagtes, terwijl het door de groene zone probeert te breken. Ik zeg niet dat dit zeker gaat gebeuren, maar het is wel een groot toeval.

The post Crypto analyse: Shiba Inu vertoont zelfde tekenen als Dogecoin voor stijging appeared first on BLOX | Nieuws.