Het gaat niet goed met Shiba Inu. De munt is al twee maanden lang bezig met een daling, terwijl de koers ook steeds lagere hoogte- en lagere laagtepunten maakt. Hierdoor lijkt de memecoin nu opweg te zijn naar de grootste ondersteuning. Hier moet de munt support vinden, anders kan deze negatieve periode voor langere tijd aanhouden. Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat SHIB ervoor?

We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek van SHIB, waarbij elke candle voor één week staat. Deze kan belangrijk zijn omdat we zo bijna de hele koersgeschiedenis van de munt kunnen zien. Hierdoor worden de prijslevels – die belangrijk zijn geweest bij de totstandkoming van de koers – goed duidelijk.

Zoals je kan zien heeft SHIB één groot prijslevel. Deze is weergegeven als grijze zone in de afbeelding hierboven. De munt is hier nog geen enkele keer onder gekomen, maar vond hier wel meerdere keren support. Dit brengt grote onzekerheid met zich mee, want wat gaat er gebeuren als SHIB hier wel onder komt?

Gelukkig kunnen we de analyse voor die vraag nog even achterwege laten. Maar we kunnen op dit moment wel gaan analyseren óf de munt hier wel naartoe beweegt. Het is logisch om te denken dat na 2 slechte maanden vast wel een goede maand komt, maar als je de koers bekijkt, lijkt deze kans minder aanwezig.

Een nieuw laagtepunt?

Zoals je misschien al hebt gezien zijn er in de grafiek hierboven ook blauwe boogjes getekend. Dit zijn plekken waar de munt een nieuw laagte- of hoogtepunt maakt. Het is al tijden niet meer gebeurd dat de munt in positieve zin voorbij een vorig hoogte- of laagtepunt kwam. De trend van Shiba Inu is hierdoor neerwaarts. Om dit in nog iets meer detail te zien, werpen we ook even een blik op de dagelijkse grafiek.

Hierdoor is de kans groter dat de munt na zijn vorige hoogtepunt, weer voor een lager laagtepunt gaat. Meestal kan het lastig zijn om te voorspellen waar zo’n punt ligt, maar bij Shiba Inu lijkt het duidelijk. De grijze zone dient al sinds het bestaan van de munt als ondersteuning. Hierdoor is de kans groot dat de munt – al dan niet iets dieper in de zone – een lager laagtepunt gaat zetten.

Vanuit daar kan de munt weer een korte opleving krijgen, maar het is goed om te beseffen dat de neerwaartse trend daarna nog steeds intact is. Dit kan doorbroken worden, maar daarvoor moet de munt verder omhoog gaan dan het hoogtepunt van 2 maanden geleden, en dat kan nog lang gaan duren.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: Shiba Inu onderweg naar cruciale ondersteuning appeared first on BLOX | Nieuws.