De populaire Shiba Inu heeft het er moeilijk mee. De munt heeft namelijk een daling ingezet nadat het aankwam bij een belangrijke weerstand. Hoe staat de SHIB ervoor, en wat kunnen we de komende tijd verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Het grote plaatje

We beginnen de analyse met de wekelijkse grafiek van Shiba Inu. Hier kunnen we de koers terugkijken tot en met mei 2021. Hierdoor worden de belangrijkste prijslevels duidelijk om de munt het beste te analyseren.

Er is één level zeer belangrijk, en dat is de grijze zone in de afbeelding hierboven. Dit is een prijspunt waar de koers van Shiba nog nooit onder is gesloten. Mocht dit ooit gebeuren, dan kunnen we een daling verwachten waarvan het zeer onzeker is waar die eindigt. Gelukkig is het nog niet zo ver, maar het is goed om dit level alvast helder te hebben.

Daarnaast zien we kleine boogjes in deze grafiek. Deze zijn niet voor niets getekend; ze geven namelijk een neerwaartse trend weer met lagere hoogte- en lagere laagtepunten. Dit betekent dat SHIB eerst een hoger punt moet maken, wil de lange termijn verwachting positief uitpakken.

De munt heeft na de daling van afgelopen week een lager hoogtepunt gemaakt (te zien aan het laatste boogje). Hierdoor is het aannemelijk dat SHIB de komende weken eerst een lager laagtepunt gaat maken.

Afgewezen bij weerstand

Zoals je ziet heeft de munt een zeer volatiele geschiedenis achter de rug. De munt is niet onbekend met bizarre stijgingen en dalingen, en dat zal in de toekomst niet veel anders zijn. Onlangs maakte de munt nog een bizarre stijging, maar daar is nauwelijks meer iets van over. Dit is minder goed te zien in de wekelijkse grafiek. Daarom pakken we ook even kort de 4-uurs grafiek van SHIB erbij.

Deze stijging gebeurde nadat SHIB een weerstand brak, waarna het meer dan 30% steeg. Inmiddels is de koers teruggezakt, zelfs onder deze groene weerstand. Hier werd de munt afgewezen en zette het een verdere daling in.

Met het oog op een lager laagtepunt op de wekelijkse grafiek, is de nabije toekomst van Shiba Inu erg onzeker. Het enige wat positief kan zijn voor de koers op de lange termijn is een hoger laagte- of hoogtepunt. En gezien de munt net is afgewezen bij een weerstand op de 4-uurs grafiek, lijkt de korte termijn verwachting ook niet heel vruchtbaar.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Crypto analyse: Shiba Inu afgewezen bij weerstand, hoe verder? appeared first on BLOX | Nieuws.