In deze analyse gaan we nog eens blikken naar het grotere plaatje van Ripple. De munt heeft een mooi aantal weken achter de rug, maar hoe staat XRP ervoor, wat zijn belangrijke levels, en wat kunnen we verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Door 0,58 dollar heen

Om te beginnen gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we de koers tot en met april 2018 kunnen bekijken. Sinds deze maand is er veel gebeurd met XRP, en heeft het belangrijke prijszones achter gelaten. Het is belangrijk om deze helder te hebben, aangezien ze nog steeds van invloed kunnen zijn op de koers van vandaag.

Deze zijn in de grafiek hierboven te zien als grijze zones. Daarvan zien we er één rond 0,30 dollar, een van 0,58 dollar en de bovenste zone met een koers van ongeveer 0,90 dollar. Bijna elke keer als XRP bij een van deze levels aankwam, veranderde de munt van richting. Het is daarom aannemelijk dat – als de munt hier aankomt – deze plekken nogmaals van invloed kunnen zijn op de koers.

Het laatste level dat XRP heeft aangeraakt is de zone van 0,58 dollar. Hier kwam de koers net onder toen het terug daalde van zijn stijging naar 0,90 dollar. Dit was destijds een heel negatief teken, maar de munt weigerde om een lager laagtepunt te maken (onder de blauwe lijn in de grafiek hieronder). Als dat was gebeurt kon de koers nog veel verder zakken.

Middenin twee grote zones

Om dit beter te analyseren, pakken we er ook even kort de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur. Hiermee kunnen we minder van het verleden zien, maar we krijgen zo wel een beter beeld van de koers op de korte termijn. Hier zien we ook de blauwe lijn waar XRP niet onder moest komen, en sindsdien wist de munt de middelste zone weer te heroveren.

Inmiddels doet Ripple het zo goed, dat de koers van XRP weer tussen de grote zones beweegt van 0,58 en 0,90 dollar. Het is alleen de vraag wat de munt op dit moment zal doen. Er lijkt een 50% kans dat de munt terug kan zakken, maar het is wel nog een feit dat XRP in een opwaartse trend verkeert (met hogere hoogtes en hogere laagtes).

Als we van deze trend uit mogen gaan, dan is er wel een iets waarschijnlijkere kans dat de munt eerder 0,90 dollar gaat opzoeken in plaats van 0,58 dollar. Daarvoor moet de munt hogere punten blijven maken, want ook maar één lager laagtepunt zou een daling in kunnen zetten, vooral na zo’n lange stijging.

The post Crypto analyse: Ripple zit tussen deze twee belangrijke prijslevels appeared first on BLOX | Nieuws.