De koers van XRP straalt onzekerheid uit. De munt beweegt al meer dan twee maanden in een zijwaarts kader waar het niet uit lijkt te komen. Daarnaast maakt de koers geen overtuigende hoogte- of laagtepunten, waardoor er geen peil op is te trekken. Laten we naar de grafieken kijken.

Belangrijkste zones

Om een onzekere munt zo helder mogelijk te analyseren, is het belangrijk om de grootste prijslevels uit de grafiek te halen. Deze kunnen recentelijk zijn gemaakt, maar ook ver terug in het koersverleden. Daarom beginnen we deze analyse met de wekelijkse grafiek van XRP.

Zoals je ziet kunnen we op deze manier ver terugkijken in de koers (tot april 2018). Sindsdien heeft de munt meerdere belangrijke prijslevels gemaakt die tot op de dag van vandaag nog steeds toepasbaar zijn.

Dat komt doordat veel investeerders oude prijspunten gebruiken om hun koop of verkooporders te plaatsen. Deze plekken hebben in het verleden vaak gezorgd voor een prijsverandering. XRP beweegt op dit moment onder de middelste grijze zone van ongeveer 0,58 dollar, maar boven de zone van ongeveer 0,30 dollar. Dit zijn dan ook de grootste weerstand en ondersteuning van de munt.

Niet voorbij dit laagtepunt

Echter, tussen deze zones lijkt de koers al een ruime tijd bezig te zijn met een opwaartse trend. Om dit beter te analyseren pakken we er ook even de 4-uurs grafiek bij. Hier zien we de recente koersgeschiedenis in meer detail.

Zoals je ziet is de koers alweer een paar keer afgewezen toen het een poging deed om naar de grijze zone te bewegen. En sindsdien lijkt de munt een een onzekere staat te verkeren waarbij het geen overtuigende hoogte- of laagtepunten meer maakt. Dit maakt het lastig om een accurate analyse te maken.

Het enige wat het scenario van XRP iets positiever zou maken, is een stijging boven de grijze zone. Gezien de onzekerheid van de huidige koers lijkt dat niet erg snel te gebeuren, maar het is niet onmogelijk.

Op dit moment is het daarom belangrijk dat XRP niet onder een vorig laagtepunt zakt. Ik heb het in dit geval dan over de blauwe lijn van ongeveer 0,46 dollar. Als dit wel gebeurt kan de koers verder zakken naar een nieuwe support. Dat kan net daaronder liggen (op 0,41 dollar), omdat daar een belangrijke ondersteuning zit (besproken in deze analyse) of veel lager.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: Ripple (XRP) in onzekerheid rond 0,50 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.