Terwijl de gehele markt nog aan het herstellen is van de dip van maandag, heeft XRP de koers van zondag alweer te pakken. De munt herstelt snel, en lijkt daarna door te gaan naar een grote weerstand die al een aantal weken op de loer ligt. Wat kunnen we de komende dagen verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Twee zones

Er zijn twee grote zones die op dit moment het allerbelangrijkste zijn bij het koersverloop. Dit zijn plekken waar de prijs van XRP in het verleden op reageerde. Het gaat om de twee grijze vlakken in de onderstaande grafiek en deze liggen rond de 0,56 dollar en 0,30 dollar. Deze kennen sommigen van jullie uit de vorige XRP analyse.

Je ziet duidelijk dat een reactie op één van de zones ervoor zorgt dat XRP naar de andere zone beweegt. Dit leek inmiddels een traditie te worden, maar er zijn een aantal signalen waardoor dit deze keer niet hoeft te gebeuren. De koers beweegt zijwaarts tussen deze zones, maar XRP maakt sinds het begin van dit jaar hogere hoogte- en hogere laagtepunten tussen deze twee zones.

Omhoog in een zijwaartse beweging

Dit betekent dat de koers in een opwaartse trend zit. Ondanks dat het dus een poging heeft gedaan om door de 0,56 te breken, gaan XRP dit waarschijnlijk nog eens doen. Wanneer een munt in een opwaartse trend zit, en er om de haverklap hogere laagtes worden gemaakt, worden deze meestal ook opgevolgd door hogere hoogtepunten. Op dit moment is er geen enkele plek waar XRP die hogere hoogte kwijt kan, behalve boven de grijze zone.

Daarnaast heeft XRP al vaker de grijze zone proberen te breken. Dit betekent dat er al een hoop verkooporders rond de grijze zone zijn gevuld. Dit is positief, aangezien de koers door de weerstand zal schieten wanneer al deze verkooporders verdwenen zijn. Het lijkt een kwestie van geduld, maar we pakken toch nog even een kleinere grafiek erbij.

In de bovenste afbeelding zien we namelijk de wekelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 1 week staat. Maar het is goed om ook te kijken naar de kleinere grafieken, waarbij de candles bijvoorbeeld maar 1 dag zijn. Hiermee kun je vaak dingen zien die niet waarneembaar zijn op de wekelijkse grafiek (dit geldt ook andersom).

De dip opgekocht

Eén van die dingen is de dip van maandag. Je kan deze nauwelijks zien in de eerste grafiek, maar omdat het één dag betreft, is het supergoed te zien op deze afbeelding. De munt dipte meer dan 5% op maandag, maar dit is inmiddels goedgemaakt met de candle van dinsdag. Hiermee is er alweer een hoger laagtepunt neergezet.

De verwachting vanuit hier is dan ook dat XRP richting de weerstand van 0,56 dollar zal bewegen. Breekt de munt hier? Dan is dat zeer positief voor het koersverloop. Maar mocht de munt daar toch afgewezen worden, dan zal je op deze site een nieuwe analyse vinden over de munt.

The post Crypto analyse: Ripple (XRP) herstelt snel na daling van maandag appeared first on BLOX | Nieuws.