De hele cryptomarkt werd opgeschud door een flinke daling. Meerdere coins verloren aardig wat procenten, en XRP is hierin geen uitzondering. De munt verloor 20% binnen no time, maar inmiddels wordt de dip een beetje opgekocht. Was dit alles of komt er meer aan? Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat XRP ervoor na de dip?

Om te beginnen pakken we het grote plaatje erbij. Dan heb ik het over de wekelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 7 dagen staat. Hierdoor kunnen we ver terugkijken in het koersverleden om de belangrijkste prijslevels eruit te filteren. Deze zijn hebben namelijk grotere invloed dan de prijszones op de kleine grafieken.

Er zijn in de grafiek hierboven drie van deze grijze zones te zien. We zien er één rond 0,30 dollar, een van 0,58 dollar en de bovenste zone met een koers van ongeveer 0,90 dollar. En op dit moment is vooral die middelste zone belangrijk.

Dit is het laatste level dat XRP heeft aangeraakt, waardoor de relevantie groot is. Eind oktober brak de munt dit prijslevel van ongeveer 0,58 dollar, en de munt vond hier vervolgens ondersteuning. Sindsdien probeert XRP omhoog te komen naar de zone van 0,90 dollar, maar nog zonder succes.

Cruciale zone

Sterker nog: tijdens de dip van zojuist is de munt door de middelste zone gezakt. Dit hoeft geen gigantisch probleem te zijn, maar het was wel beter geweest als XRP zich hier sterk hield. Inmiddels lijkt de munt een poging te doen om weer boven deze zone uit te komen.

Het lijkt erg cruciaal om deze beweging omhoog door te zetten, aangezien de munt anders kan beginnen met het maken van zijn eerste lagere laagtepunt. Dit is meestal het begin van een verdere beweging omlaag, maar we hopen natuurlijk dat dit niet hoeft te gebeuren.

Het zijn dus spannende tijden, want als XRP boven de 0,58 dollar uitkomt, kan de koers bijvoorbeeld verder naar 0,90 dollar. Feit blijft wel dat de markt op dit moment erg onzeker is, dus zekerheden kunnen we niet uitspreken. Het enige wat we kunnen doen is om belangrijke prijslevels in kaart te brengen en hierop in te spelen.

Korte termijn

Om dit beter te doen gaan we ook even kort kijken naar de 4-uurs grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor de dip van zojuist goed in kaart wordt gebracht. Het was niet de grootste daling die we ooit zagen, maar we kunnen niet spreken van een ‘kleine’ correctie.

Het belangrijkste op de korte termijn is dat de komende 4-uurs candle boven deze rode lijn zal sluiten. Dit zal een goed teken zijn, omdat de koers daarmee geen officieel lager laagtepunt maakt (op deze grafiek). Het kan een impuls geven voor kopers om weer vertrouwen te krijgen na de dip van zojuist.

De koers schommelt nog heel erg, dus het wordt spannend. Hopelijk kunnen we van het positieve uitgaan, maar met zo veel onzekerheid is het ook niet erg om even af te wachten.

The post Crypto analyse: Ripple (XRP) daalt 20% door crash, hoe verder? appeared first on BLOX | Nieuws.