Het is weer tijd voor een Ripple analyse. De munt beweegt namelijk al maanden zijwaarts tussen twee hele sterke prijslevels. De koers verandert keer op keer van richting bij deze levels, en XRP werd dit keer wéér afgewezen. Dit is goed te zien op de grafieken, dus laten we snel kijken.

De twee grenzen

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek erbij. Hier zien we deze prijslevels als zones uitgetekend. Ripple heeft een flinke daling meegemaakt na zijn top in 2021, maar beweegt al voor lange tijd zijwaarts.

Dit doet XRP tussen twee grijze zones (0,30 en 0,56 dollar) die belangrijk zijn in het koersverloop. De munt heeft meerdere pogingen gedaan om hier aan de boven of de onderkant uit te breken maar zonder succes. Elke keer als het bij zo’n zone aankwam, veranderde de koers van richting, maar dit keer lijkt het anders te zijn.

Zoals ik al vermeldde in de vorige XRP analyses, is de munt ondanks zijn zijwaartse beweging toch gaan stijgen. Er werden binnen de grenzen wel hogere hoogte- en hogere laagtepunten gemaakt. Dit was een teken dat de munt eerder richting de bovenste zone zou gaan in plaats van de onderste.

Te veel verkopers

Dit is te zien op de wekelijkse grafiek hierboven, maar we kunnen het nog beter zien op de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur. XRP is richting de bovenste grijze zone gegaan, maar werd hier afgewezen. Dit is al de tweede keer sinds het omhoog bewoog van de 0,30 dollar zone.

Het is logisch om te denken dat dit een slecht teken is, maar dat hoeft niet. De prijs wordt namelijk teruggeduwd omdat er zoveel mensen verkopen op dit level. Dit betekent dat er dus minder verkooporders achterblijven. Wanneer deze worden gevuld – en de kopers blijven kopen – dan kan XRP voorbij deze zone bewegen en binnenkort een koers krijgen van meer dan 0,56 dollar.

Dit neemt natuurlijk niet weg dat de koers ook weer naar de onderste zone kan bewegen, maar daarom is het goed om op te letten of de munt lagere laagtepunten gaat maken. Tot die tijd is er geen reden tot zorgen en is het niet raar als Ripple nog een poging gaat doen om boven de grijze zone uit te komen.

The post Crypto analyse: Ripple (XRP) afgewezen bij belangrijke weerstand appeared first on BLOX | Nieuws.