XRP heeft de smaak te pakken. De koers maakt een hoger laagtepunt en is nu met een stijging bezig naar de weerstand rond 0,58 dollar. Daarnaast belooft dit ook een zeer groene week te worden, wat invloed kan hebben op de komende week. Laten we naar de grafieken kijken.

De 3 belangrijkste levels

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek van XRP erbij. Dit doen we zodat we de belangrijkste prijslevels kunnen analyseren. Deze zijn in de afbeelding hieronder weergegeven als grijze zones. De reden dat we deze uittekenen, is omdat ze in de toekomst voor weerstand of ondersteuning kunnen zorgen.

Zoals je ziet beweegt XRP zich op dit moment tussen de onderste en de middelste zone. Dat betekent dat de onderste grijze zone ondersteuning bied, en de middelste zone voor weerstand zorgt. Een van de mooiste dingen aan deze grafiek, is dat Ripple nog steeds hogere hoogtes en hogere laagtes maakt, zelfs ondanks de heftige prijsactie die de munt 2 maanden geleden liet zien.

Aangezien de koers bestaat uit steeds hogere hoogte- en hogere laagtepunten, kunnen we concluderen dat de opwaartse trend nog steeds intact is. Dit is niet over elke coin te zeggen in hetzelfde tijdsbestek. Hierdoor mogen we eerder speculeren over een koers van 0,58 dollar (middelste zone) dan een koers van 0,30 dollar (onderste zone).

Kan XRP de weerstand breken?

De vraag is alleen: wat gaat er gebeuren als XRP hier aankomt? Om dit beter te analyseren, pakken we ook even de dagelijkse grafiek er bij. Hier kunnen we de koersen in meer detail zien.

Als je ziet hoe vaak de koers bij de grijze weerstand is afgewezen in korte tijd, is de kans realistisch dat dit nog eens zal gebeuren. Dit is een belangrijk punt voor veel investeerders om wat winst te pakken (na de afgelopen daling). Daarnaast biedt het een kans voor mensen om uit XRP te stappen als zij daar behoefte aan hebben.

Ondanks deze ‘dreigingen’ kan XRP toch door deze zone heen knallen. Reden hiervoor is dat de zone al één keer is aangeraakt nadat de munt zo hard daalde. Je kan misschien denken dat dit een slecht teken is, maar niks is minder waar.

Je kan zien hoe de munt probeerde omhoog te krabbelen rond midden augustus, maar er waren te veel verkopers bij de grijze zone. Dit betekent daarom dat er al een hoop verkooporders zijn gevuld voor die prijs, dus deze verkooporders zijn er simpelweg niet meer. Er zullen heus nog wat investeerders willen verkopen rond 0,58 dollar, maar dat zijn er waarschijnlijk minder dan in augustus.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: Ripple onderweg naar 0,58 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.