Origin Protocol maakt vandaag de grootste stijging van alle coins in de BLOX app. Mooi voor de investeerders die deze coin al in hun portfolio hebben, maar hoe gaat het verder? Laten we naar de grafieken kijken.

Het grote plaatje

We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in het koersverleden. Dit is belangrijk om de belangrijkste steun- en weerstandspunten helder te krijgen. Zoals je kan zien zijn er in de onderstaande grafiek 3 lijnen getekend.

De groene lijnen zijn horizontale prijslevels waar OGN al eerder op reageerde. Deze vinden hun oorsprong in vorige laagtepunten, maar blijven relevant aangezien de koers hier vaker op reageert. Deze lijnen zitten rond de koersen van 0,15 dollar en 0,45 dollar.

De koers staat op het moment van schrijven op 0,12 dollar, waardoor laatste lijn nog niet heel relevant is. Deze ligt meer dan 375% verwijderd van de huidige prijs. De andere lijn daarentegen kan op korte termijn voor wat weerstand zorgen. Dat kun je zien aan de reactie die OGN vorige gaf toen de munt hier aankwam.

Daarnaast zien we een blauwe diagonale lijn. Deze heb ik getekend omdat deze op dit moment het belangrijkste weerstandspunt is. De koers van OGN werd al meerdere keren bij deze lijn afgewezen, en op dit moment lijkt hetzelfde te gebeuren. Om dit verder te analyseren pakken we ook even kort de 4-uurs grafiek erbij, waarbij elke candle voor 4 uur staat.

Gaat OGN hier doorheen komen?

Daar kunnen we namelijk goed zien dat de vorige 4-uurs candle niet sterk genoeg was om boven de blauwe lijn uit te komen. Hij kwam hier kort boven, maar er waren te veel verkopers om de prijs verder te laten stijgen. Dit is zeer normaal na zo’n grote stijging, omdat meerdere investeerders 60% winst kunnen pakken over een periode van 24 uur.

De nieuwe 4-uurs candle (begonnen om 10.00 uur) doet – net als de vorige – een poging om hier doorheen te komen. Maar terwijl ik dit artikel aan het schrijven ben, wordt deze koers weer teruggedrukt onder dit prijspunt. Het is daarom erg onzeker hoe de koers van OGN zich in de loop van de dag zal ontwikkelen.

Mocht de koers hier toch boven sluiten, dan is het wel belangrijk dat de koers dit volhoudt totdat de wekelijkse candle sluit op zondagnacht. De reacties van OGN op de blauwe lijn zijn namelijk zo precies, dat het sluiten van een wekelijkse candle (boven deze lijn) kan zorgen voor een verder beweging omhoog.

Helaas moeten we accepteren dat de munt op dit moment erg volatiel en onvoorspelbaar is. Vooral omdat het dicht bij dit cruciale punt zit, waardoor OGN net zo makkelijk omlaag kan gaan, als hoe het omhoog kwam.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Crypto analyse: Origin Protocol (OGN) stijgt 60%, hoe verder? appeared first on BLOX | Nieuws.