Sinds de grote daling van mei 2022 beweegt de koers Ripple zijwaarts. XRP zit namelijk gevangen tussen een gigantische weerstand en een sterke support. Kan Ripple hier binnenkort uitkomen? En wat gebeurt er vervolgens met de koers? Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat XRP ervoor?

Om te beginnen laat ik jullie de grote weerstand en support zien. Dit is het beste waarneembaar op de wekelijkse grafiek van Ripple, waarin elke candle voor 7 dagen staat. Het is belangrijk om naar deze ‘grote’ grafieken te kijken, aangezien deze veel kunnen zeggen over het koersverloop op de lange termijn.

Zoals je kan zien zijn er in de bovenstaande afbeelding twee grijze zones getekend. De onderste zone is de support en ligt rond een koers van 30 dollarcent. De bovenste is de weerstand waar XRP op dit moment moeite mee heeft en ligt rond een koers van 56 dollarcent.

De prijs van XRP kwam in januari terug naar de onderste zone. Deze ondersteuning was sterk genoeg voor een goede reactie naar boven. Echter, toen de koers aankwam bij de bovenste zone, werd XRP weer terug gedrukt. Sindsdien zit Ripple tussen deze twee grote blokkades; bijna precies middenin (0,425 dollar).

Je zou dus kunnen stellen dat het een 50/50 kans is of Ripple naar boven of beneden zal gaan, maar als we inzoomen op de grafiek – en een kleinere grafiek pakken dan de wekelijkse – kunnen we meer zien. Daarom pakken we de ook even de 4-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 4 uur.

Een neerwaartse trend

We zien hier dat Ripple inderdaad reageerde op de bovenste grijze zone en sindsdien de daling heeft ingezet. Maar dat is nog niet alles. Als we de toppen en dalen van XRP met elkaar verbinden, kunnen we zien dat er een neerwaartse trend bezig is. Dit kan je in de afbeelding zien als de blauwe lijnen.

Hierdoor kan het zijn dat Ripple eerst weer naar de onderste zone beweegt, maar dat zal een langzame rit naar beneden worden met steeds lagere laagtes en lagere hoogtes. Dit is het negatieve en best wel saaie scenario, maar XRP kan ook deze neerwaartse trend breken.

In dat laatste geval zou ik graag zien dat de trend veranderd van lagere hoogtes naar hogere hoogtes en vervolgens ook een hoger laagtepunt maakt. Als dat gebeurt zal zeer waarschijnlijk de opwaartse trend worden ingezet en kan de munt verder stijgen tot de bovenste zone van 0,56 dollar.

Mocht dit niet gebeuren, dan is het hopen dat de onderste support zich sterk houdt. Ripple kan dan nog steeds naar de bovenste zone, maar het kan ook gebeuren dat de onderkant breekt. Zorg er daarom voor dat je de grafieken en met name deze zones in de gaten houdt. Als de neerwaartse trend in die zone aan de bovenkant breekt, dan hebben we een paar positieve dagen voor XRP in het verschiet.

The post Crypto analyse: op deze manier kan Ripple (XRP) naar 0,56 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.