Ondanks dat de koers de ene dag iets hoger of lager staat dan de dag ervoor, hangt Bitcoin al een aantal weken rond dezelfde prijsklasse. Dit gebeurt op een belangrijke plek, recht onder een grote weerstand. Kan Bitcoin hier doorheen breken? Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe ziet de wekelijkse grafiek eruit?

Het is belangrijk om eerst het grote plaatje onder de loep te nemen. Daarom werpen we kort een blik op de wekelijkse grafiek van Bitcoin. Deze wordt gebruikt om de munt te analyseren op de lange termijn. Dat komt omdat er veel meer informatie in deze candles zit dan in bijvoorbeeld een dagelijkse grafiek. Hier zie je meteen 3 belangrijke zones naar voren komen.

De bovenste en de onderste hoeven we niet per sé te behandelen in deze analyse, omdat op dit moment alleen de middelste zone van invloed kan zijn op de koers. Deze ligt rond de koers van 30.000 dollar. Bitcoin hangt hier al een aantal weken vlak onder, wat kan betekenen dat kopers op de loer liggen om de prijs hierboven te drukken.

Toch beginnen de wekelijkse candles er steeds onzekerder uit te zien. Er is nog geen enkele candle boven de grijze zone uitgekomen, terwijl de koers beetje bij beetje meer momentum verliest. Dit is minder goed te zien op de grote grafiek, maar daarom werpen we ook een korte blik op de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur.

Neerwaarts kanaal

In deze grafiek zien we dat Bitcoin – sinds het aanraken van de grijze zone – in een langzaam neerwaarts kanaal beweegt. Dit is vooralsnog geen goed teken. Wanneer de koers in dit kanaal blijft, zal de koers elke dag beetje bij beetje afnemen. Het enige wat voor positiviteit kan zorgen, is dat de munt vanuit hier uit het kanaal breekt en een hoger hoogtepunt maakt.

In dat laatste geval wordt er namelijk een opwaartse trend ingezet, die een nieuwe poging zal doen om de weerstand te doorbreken. Als de prijs boven deze zone uitkomt, kan de koers nieuwe prijsrecords halen voor het jaar 2023.

Ondanks dat de koers langzaam neerwaarts beweegt, is het dus belangrijk om rekening te houden met een onverwachts hoger hoogtepunt. Hiervoor moet de koers boven de 27.500 dollar uitkomen. Vanuit hier zal dan een hoger laagtepunt worden gemaakt die de koers vervolgens naar de zone rond 30.000 dollar kan krijgen.

De koers heeft net de onderkant van het kanaal aangeraakt, wat impliceert dat de koers op dit moment richting de bovenste blauwe lijn beweegt. Op dat moment kan er een beslissing gemaakt worden om het kanaal te breken. Tot die tijd is er helaas nog geen positief vooruitzicht en zal de koers verder naar beneden bewegen.

The post Crypto analyse: op deze manier kan Bitcoin zijn kop boven water houden appeared first on BLOX | Nieuws.